14.11.2012 10:07

Двойно по-солени глоби за мързеливи снегорини от утре

Видян 978 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

От 5 ноември вече има глобени фирми, които не са готови за зимно почистване. От утре, обаче, глобите за снегопочистващите фирми ще се увеличат драстично. Това обясни шефът на Агенция Пътна инфраструктура (АПИ) инж. Лазар Лазаров. И тази година ще се хвърля сол, за да се размразят пътищата. Пясък също ще се хвърля, но не и по първокласните пътища. Интертният материал ще се ползва единствено при обилен снеговалеж и след като термометрите паднат под минус 20 градуса.


Лазаров успокои, че фактът, че има глобени фирми, не означава, че те не дават дежурства. Те поддържат бойна готовност, каза той. Които не са готови реално, не са получили пари за това, че ще поддържат дежурства за зимата, докато не влязат в готовност. Борбата с хлъзгавите пътища ще се води основно с химически вещества.


Припомняме, че 180 снегорина от 7 фирми ще чистят столицата тази зима, заяви кметицата на София Йорданка Фандъкова, миналата седмица, след като провери готовността на фирмите по чистота за зимния сезон.


„Приоритетно ще се чистят булевардите, трасетата на градския транспорт, ако е необходимо, ще се влиза и във вътрешнокварталните улици”, обясни столичният градоначалник.  


И тази зима снегорините ще тръгват от различни точки на столицата, за да не попадат в задръствания. „Всяка машина ще се следи от GPS система в реално време и ще се заплаща само за наистина свършена работа”, категорична бе Фандъкова и припомни, че миналата зима чистачите са отнесли глоби за над 3 млн. лв.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

скорпион