27.10.2015 13:30

Два тунела отпушват Орлов мост

Видян 1761 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

  Столичната община е на път да реализира една идея отпреди 15 години - да бъде отпушен тунелно Орлов мост. „В момента обмисляме идеен проект, заедно със строителството на третия лъч на метрото, под моста да се направи второ ниво на движение. За целта пътните платна на бул. Евлоги и Христо Георгиеви ще слязат на нивото на Перловската река. На равнището на сегашния терен ще остане потокът от коли, който идва съответно откъм булевардите Цар Освободител и Цариградско шосе. Не предвиждаме обаче да бъде изградено кръгово движение”, заяви зам.-кметът по транспорт Любомир Христов, предаде Новинар.


  Намеренията на Общината сега са със сравнително малка инвестиция да се направи тунелно преминаване на бул. Евлоги и Христо Георгиеви под Цариградско шосе при Орлов мост.


  След Нова година в района започва изграждането на новата метростанция Орлов мост от третия лъч на метрото. „Искаме да съчетаем двете строителства. Предстоят ни разговори с екипа на главния архитект Петър Диков и с Метрополитен”, добави Христов.


Според утвърдения проект за метрото на Орлов мост ще има метростанция, която ще прави връзка със спирката Софийски университет от първия лъч.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 12 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Пациент 64

Режисьор: Кристоффер Бо
В ролите: Фанни Борнедал Nete Фарес Фарес Assad Елиот Кросе Хове Curt Wad Николай Ли Карл Мьорк

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

риби