02.04.2015 14:18

Два регистъра се вливат в Агенцията по вписванията

Видян 1216 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Агенцията по вписванията ще приеме още два регистъра, съобщи за "Сега", позовавайки се на Министерството на правосъдието. Става дума за централния регистър на особените залози и регистъра на юридическите лица с нестопанска цел. Целта е те да станат по-достъпни, да могат да се правят онлайн справки, както и да бъде улеснена регистрацията на юридическите лица с нестопанска цел, която сега се прави от съда. 


В момента под шапката на Агенцията по вписванията са търговският и имотният регистър, Булстат и регистърът на имуществените отношения на съпрузите. От министерството отказаха официална информация за идеите за прехвърляне на още регистри към агенцията, но отрекоха информацията, появила се в медии, че агенцията ще бъде закрита и превърната в дирекция.


"Нямаме никакво намерение за закриване или преобразуване на Агенцията по вписванията, а само да я развиваме и надграждаме", каза министърът на правосъдието Христо Иванов след заседанието на Министерския съвет. Кабинетът одобри вчера промени в устройствения й правилник. С него териториалните й звена се намаляват от 12 на 6. С 5% се намалява и общата щатна численост - от 552 на 524 души. 


"С тези промени се цели оптимизация на управленските нива, но това няма да се отрази на точките, в които гражданите имат достъп, нито на броя лица, които работят на гише", обясни Иванов по време на парламентарния контрол преди седмица. "Това, че ще съкратим и оптимизираме административната йерархия нагоре, по никакъв начин не очакваме да се отрази нито на достъпа, нито на ефективността на услугата", добави той.



Етикети
, ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

риби