18.07.2011 17:38

Два пъти повече средства за парковете в София

Видян 2424 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Тази година инвестираме два пъти повече средства за реконструкция на парковете в София в сравнение с предишните две години, взети заедно“ каза столичният кмет Йорданка Фандъкова по време на инспекция на ремонтните работи в парк Гео Милев. Инвестициите са увеличени с 2 млн. лв., уточни кметът.


Реконструкцията на парка Гео Милев е вече в своя втори етап. Миналата година е изградено цялостно осветление. Следващият етап предвижда изграждане на алеите. На трети етап пък ще бъдат направени и детските площадки.
Според кмета се работи не само в централните паркове. Вече има изградено осветление и в парк Петър и Павел в квартал Света троица. Изготвена е и концесия за Западен парк за цялостна реконструкция и изграждане на атракциони. За 2012 г. са заложени инвестиции и за Северния парк.


В момента се изгражда осветление в седем столични градини и паркове с общо 31 камери, като стойността на инвестицията е 300 000 лв. „Ще поискам от правителството да ни бъде прехвърлена собствеността върху Борисовата градина, за да може да инвестираме по-интензивно в този най-голям за София и много знаков обект“, заяви още Фандъкова.


На въпрос какво се прави, за да се избегнат нещастните случаи като този на убитото момиче в Борисовата градина в парковете, кметът каза, че са предприети вече мерки по удвояване на охраната както от страна на МВР, така и от страна на общинската полиция. Фандъкова подчерта, че Борисовата градина не е общинска собственост, но тя се е разпоредила да бъде включена централната алея в проекта за осветление и наблюдение, който в момента се изпълнява.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

стрелец