Протестът продължава без напрежение, но движението на автомобили около парламента е блокирано
01/02

Свързани новини

20.06.2022 20:34

Два митинга в подкрепа на кабинета

Видян 3924 пъти | Коментари 2
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Двата митинга в подкрепа на правителство се сляха пред сградата на парламента.

 

Преди това протестна демонстрация, организирана от инициативата Правосъдие за всеки излезе на бунт пред сградата на президентската администрация.

Демонстрацията е под наслов Марш за европейска България в защита на парламентаризма и демокрацията. Демонстрантите, които се събират, смятат, че тази седмица е решителна за бъдещето на страната ни и ще реши няколко въпроса - дали ще продължи промяната и дали ще има решителна битка с корупцията и олигархията.


Правосъдният министър Надежда Йорданова по път към Президентството



От инициативата Правосъдие за всеки смятат, че, ако се стигне до нови избори, ще се сложи край на съдебната реформа, ще остане и сегашният състав на ВСС, защото няма да има парламент, който да избере новата парламентарна квота в него, а ще остане и главният прокурор Иван Гешев, предаде БНР.

 

 

Република Северна Македония не е истинската причина за разрива в коалицията, заяви министърът на иновациите и растежа Даниел Лорер пред НС:

 

"Разбира се, че Северна Македония е само извинение! Тя е фалшива новина и отново, и отново се изважда на преден план, когато някой не е доволен как напредваме от работата срещу корупцията. Европа никога не се меси в двустранни споровете, но сега, след като тя разбра колко е важно това за България, тя каза: "Добре, ние като Европа ще бъдем гарант, че българските изисквания наистина ще се изпълняват от Македония по време на този процес и по всяко време, когато ние преценим, че това не се случва, червената карта на ветото винаги е на масата"".

 

Министърът на транспорта Николай Събев заяви, че утре по време на дебатите по искания вота на недоверие към кабинета ще представят факти за свършеното през първите 6 месеца от мандата. Събев коментира шансовете за запазвани на правителството така:

 

"Вероятността е 60 към 40 да мине. Имаме план B, C, D. Всъщност няма да спрем промяната! Депутатите, които искат да живеят в една нормална държава, при тях родолюбието ще надделее и те ще решат, че е по-важно развитието сега, да не се връщаме години назад и започваме отначало".


 


 Снимки: 19 минути



Етикети
, , , , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

скорпион