07.12.2012 17:13

Душманите на Мариана Векилска пак плъзнали да набират деца за модели

Видян 9822 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 4.5000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Измамници са изработили схема, за да се възползват от амбициите на родителите децата им да станат модели, пише Блиц. Тя тръгва от сайт, който набира статисти и модели и се представя като “най-големия и единствен по рода си”. “Вашият наследник има уникалния шанс да стане истинска звезда” е изречението, което зарибява родителите. Те лесно се подлъгват и качват снимки на децата си в сайта. Една от майките разказа, че няколко месеца след изпращането на снимките е получила обаждане от жена представяща се като Мая Константинова, която й обяснила, че нейното дете е одобрено.


Това е модна агенция, която поддържа много и различни сайтове и използва домейните на други модни агенции като свои, само с промяната на една буква, научи bTV.


Национална агенция за модели “България”, “Регистрация България”, “Вижън модел”, “Фрш фешън”, “Зода Мода”, “kandidatite.com”, “prezenteciite.com” са само част от имената, под които се подвизавали измамните агенции. Даниела Костадинова, която е мениджър на модна агенция, се оплака, че получава обаждания от недоволни клиенти, които са сбъркали нейната фирма с измамните, тъй като имената звучат почти еднакво.


Тя обясни, че става дума за една фирма “Иред модел”, която няма нищо общо с нейната. Дори нямала телефони за контакт. На телефона на Костадинова, обаче, хората се обаждали разгневени, че плащали такси за одобрението на снимките на децата им, а не получавали нищо налице.


Оказа се, че само за последните две години въпросната агенция е сменила четири пъти името си, като последната пререгистрация е отпреди 20 дни. Проблемът е, че родители са били изнудвани за пари, като им е обяснено, че ако платят определена сума, детето им ще участва в снимките на филм в Лондон.


От името на агенцията, с последно име “Вижън интернешънъл”, се обаждат едни и същи хора с най-различни имена. Според регистрацията, собственик на фирмата е Боян Боянов. Оказва се, че въпросните собственици са същите, които преди две години заплашиха журналистката Мариана Векилска да я залеят с киселина. Тогава тя правила разследване за поредната модна агенция по сигнал на зрител и отишла в офиса й.


“Посрещна ме първо един човек, който беше доста смутен, след което се появи въпросният Ахмед Али и започна да крещи, че искаме да им развалим бизнеса”, разказа Векилска. По това време Ахмед Али и Боян Боянов работят заедно. През 2010 заради своето разследване Векилска е заплашена по телефона със заливане с киселина. Следва арест, но до присъда не се стига.


Според журналистката, хората продължават да се връзват на модните агенции на принципа на телефонните измами. Освен това хората в малките градчета смятат, че да направят децата си известни е много важно и са готови да извадят суми пари за това. Модните измамници действат предимно в малките градчета, където хората с по-наивни и вярват на всичко.



Етикети
, , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

козирог