Свързани новини

03.07.2014 17:18

Другарите на Н.Младенов вкараха България в „новия халифат”

Видян 1655 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Ислямистите от така наречената „Държава на Ирак и Леванта”, която се обяви в неделя за „нов халифат” включиха в „своите земи” и България. Това са същите момчета, които преди две години тогавашният ни външен министър Ники Младенов покани на специална конференция, за да ги ограмотява политически, така че да сформират именно държава върху прахта от тези на Саддам и Асад.  След като падна от министерския пост, Ники беше назначен за специален пратеник по иракско-сирийските въпроси, за което според медийните публикации получава месечно повече, отколкото вземаше като член на нашето правителство годишно.


Напомняме, че Арабският халифат е образувание, което преди повече от хилядолетие успява с огън, меч и под знамето на „свещената война срещу неверниците”, да подчини цялото Средиземноморие и Близкия Изток. България обаче никога не е била част от тази „държава”. След това  турците успяват да вкарат и нас във възстановяването на ислямския халифат, който наричат Османска империя. Под негово робство нашият народ остава пет века.


Апропо, Турция днес вече изпитва горчилката от подкрепата си за военизирните групировки, с които се надяваше да събори сирийския президент Асад. Нова бежанска вълна залива южната ни съседка. Не е особена загадка накъде тя ще насочи потока от стотици хиляди хора, защото и миналото лято тя им организира тур до България. За подобна заплаха вече заговориха и официалните ни органи в лицето на вътрешния министър Йовчев.


Турция има и друг проблем. Разпадането на Ирак, който след свалянето на Саддам де юре е държава, но де факто е сбор от най-малко три нееднородни части, доведе до ново мощно движение за независимост на Кюрдистан. Представители на кюрдите живеят и в Турция, и в Сирия, и в Ирак. Нещо повече, лидерът на автономията им в последната изброена държава Барзани вчера се срещна с представители на Великобритания, за да поиска своя пай от Ирак като основа за нова кюрдска държава.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.