Тагарев уточни, че не знае българската ПВО да е имала данни за чужд обект в небето над страната. „Има боеприпас, той е отделен от дрона. Ще бъде обезвреден. Предварителната оценка е, че това е мина”, посочи още ресорният министър.

Свързани новини

18.09.2023 10:39

Дронът е от войната в Украйна: МО

Видян 1956 пъти | Коментари 2
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

“Предполагаме, че дронът край Тюленово е от войната в Украйна”, oбяви министърът на отбраната Тодор Тагарев. За закъснението на огледа на място военният министър обясни, че се предпочита в такива ситуации да се работи в светлата част на денонощието. „Такъв тип събития са ежеседмични”, допълни той. Тагарев призна, че не знае българската ПВО да е имала данни за чужд обект в небето над страната.


“Дронът в Тюленово може да е украински. С оглед на това къде е намерен, е бил част от атака на Севастопол”, коментира пред Bulgaria ON AIR експертът от списание Криле" Димитър Ставрев. "Украинските въоръжени сили многократно извършваха такива атаки. Голяма част от дроновете бяха свалени", коментира той.


Напомняме, че преди седмици подобен инцидент се случи и в съседната Румъния, където попадна подобен летателен апарат, който първоначално беше сочен за руски, но се оказа украински.


„Става въпрос за мина, монтирана върху дрон, която следва да бъде утилизирана. Предвид лошото време и силното вълнение, късмет е, че този боеприпас не се е избухнал“, коментира пред bTV кметът на Шабла Мариян Жечев.


В крайна сметка “специален екип” от Военноморските сили обезвреди боеприпаса по български – с по потници и с цигари в ръцете.




 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Азов 19.09.2023 09:39

    И какво като е от Украйна, да не са го изпратили специално на България??? Атакували са Крим и този е паднал във водата, не е бил свален, течението в Черно море е обратно на часовниковата стрелка и хоп, ето го на скалите до Тюленово.

  • 001 Anonimen 18.09.2023 15:26

    крепител на войната кажи си,че дрона е от Украйна и НАТО,защо те е срам?

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

рак