Свързани новини

20.11.2013 14:30

ДРОМ призова ЕС да спре парите за интеграция на циганите

Видян 1082 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

ДРОМ призова ЕС да спре средствата за интеграция на циганите, тъй като според партията това е дискриминация и безполезен ход, предаде Бинюз.


В прессъобщението на политическата партия се казва, че отпусканите пари за интеграция на циганите трябва да бъдат спрени, тъй като се дискриминира част от обществото и „десетки и стотици милиони евро потъват в безсмислени дейности, които фигурират само на хартия и няма полезен ефект върху обществото".


От ДРОМ твърдят, че през периода 2007-2013 година са похарчени между 70 и 100 милиона евро за интеграция на малцинства, които не са допринесли за целта.


„Безработицата се увеличава, напускащите страната млади хора стават все повече. Повече от 80 % от българското общество е със средно образование. Това ли ни е интеграцията питам аз? Как от тези стотици милиони евро, няма видима промяна. Извода е само един, че тези огромни суми са потъвали в годините в структури близки до определени хора и не правителствени организации", отбелязва председателят на партията Илия Илиев.


ДРОМ предлога с новия програмен период 2014-2020 да се предоговорят част от програмите и по-голямата част от средствата да се пренасочат в сферата на земеделието, селското стопанство и животновъдството, както и в работещи производствени предприятия.


„По този начин реално ще може да се създаде повече работна ръка, производство и реално това ще даде прираст на българската икономика", поясни Илиев.


Партията предлага във всички 28 области на страната да има заделен бюджет от европейски програми с цел създаване на няколко работещи предприятия за всяка област.


„По този начин голяма част от безработните хора без значение от тяхното образование, ще имат трудова заетост, ще получават заплати, ще изхранват своите семейства, България ще има повече производствена продукция за световния пазар, икономиката ще се разраства, а при по-добра икономика, може да пълним социалната сфера с повече средства, което разбира се означава по- големи пенсии за нас и нашите родители", заключи той.



Етикети
,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

дева

Днес фокусът ви ще се измести към любовта

Днес фокусът ви ще се измести към любовта, романтиката