Свързани новини

20.01.2015 15:46

ДПС: Вот на недоверие, ако Борисов не поиска оставката на Москов

Видян 1618 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Лидерът на ДПС Лютви Местан заяви, че партията му ще започне консултации за иницииране на вот на недоверие към кабинета "Борисов", ако премиерът не поиска оставката на министъра на здравеопазването Петър Москов.

 

"Очакваме премиерът да поиска оставката на Петър Москов заради ксенофобските изяви и лъжите, които изрече министър Петър Москов", посочи Местан.

 

ДПС поиска оставката на здравния министър в средата на декември, когато партията се обяви против идеята на Петър Москов Спешна помощ да влиза в опасни квартали само с полиция. Тя дойде след поредното нападение над медицински служител, повикан на адрес.


Тогава министърът обясни, че от 227 нападения над Спешна помощ 175 са в ромски махали. Москов заплаши, че ще въведе заповед, с която екипите ще влизат в тези махали след споразумение с местните лидери или в присъствието на полиция, за което бе подкрепен от екипите на Спешна помощ.

 

Местан изнесе данни от запитване до министъра на вътрешните работи за случаите на нападения над лекари. По думите на Местан от началото на 2014 г. до 17 декември има 17 такива нападения, а не както е съобщил Москов - 225.

 

"Обърнахме се към министъра на вътрешните работи, който води регистър на престъпления, който е компетентният орган и го попитахме верни ли са твърденията на министър Москов, че има регистрирани 225 нападения над екипи на Спешна помощ и второ - дали при регистрирането на нарушение на обществения ред се отразява етнорелигиозният произход на извършителя", заяви Местан и отбеляза, че МВР не е предоставяло данни на Министерство на здравеопазването.

 

По думите му в областните дирекции на МВР от началото на 2014 г. са регистрирани следните случаи с медицински екипи - четири в Плевен (заплахи), три във Видин със служебни автомобили, четири инцидента в Ловеч, свързани със счупени стъкла, едно нападение над фелдшер в Кюстендил, три случая на вербално нападение в Благоевград, един случай на лека телесна повреда в Силистра.

 

„Случаите са общо 17”, заяви Лютви Местан. 

 

Според него министърът си е позволил да оприличи представители на ромския етнос като хора, които са "избрали да живеят като скотове и за това ще бъдат третирани като такива".

 

"Очакваме премиерът да му поиска оставката. Ако той не стори това, ПГ на ДПС ще започне консултации за иницииране на вот на недоверие заради ксенофобските изяви и лъжите, които изрече министър Петър Москов", обяви председателят на ДПС.



Етикети
, ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

телец