15.06.2022 11:06

ДПС, "Възраждане" и ИТН ще подкрепят вота на недоверие

Видян 1625 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

След като ГЕРБ вчера обявиха, че ще внесат вот на недоверие към правителството на Кирил Петков, първите изявления на ключови фигури в ИТН и в ДПС днес дадоха да се разбере, че двете партии ще подкрепят партията на Бойко Борисов. "Възраждане" директно каза, че ще подкрепят вота.


 


Станислав Балабанов от ИТН заяви, че парламентарната му група ще направи всичко възможно отцепниците от партията му да си тръгнат. По същия начин Балабанов се изказа и за доскорошните си коалиционни партньори от "Продължаваме промяната". "Колкото по-бързо си тръгнат тези некомпетентни специалисти, които се опитват да вкарат държавата в хаос през последните месеци със своите нелогични действия, толкова ще е по-добре за българското общество, каза Балабанов. По БНТ той допълни, че "Продължаваме промяната" трябва да бъдат спрени на всяка цена, защото тикали държавата към фалит. Депутатът поясни и че "Има такъв народ" ще инициира днес закрито заседание като първа точка за изслушване на външния министър Теодора Генчовска по отношение на Република Северна Македония. Идеята е да се докаже, че премиерът Кирил Петков е водил паралелна политика по темата.


 


Йордан Цонев от ДПС пък заяви, че решението на партията му няма да бъде изненада за никой. Той коментира още, че има основание за искане на вот на недоверие във всички сфери, включително и в моралната. Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ пък нарече "Продължаваме промяната" "минувачи във властта". "Тези, които са в опозиция, не подкрепят две неща - властта и бюджета. По това се разграничават властимащите и опозицията в класическия му вариант. Тези минувачи като ги гледате, ДПС е сериозна партия", коментира Карадайъ.


 


"Възраждане" също казаха, че от тях изненади не могат да се очакват. "Многократно сме казали, че управляващите са национални предатели, когато и да си тръгнат ще е късно. Няма съмнение дали ще подкрепим вота на недоверие. Политиките на властта са вредни и след слизане от власт те трябва да бъдат съдени и осъдени", каза за "Нова нюз" Цончо Ганев, депутат от "Възраждане". Депутатите от "Възраждане" няма да се регистрират за осигуряване на кворум, но ще участват в гласуването. "Всяко едно предложение за оставка ще бъде гласувано от нас. Трябва да не премълчаваме и да казваме истината - правителството изпълнява разпорежданията на ЕС и САЩ за РС Македония. Това е политика срещу Русия, но цената е паметта на нашите деди", подчерта той. Според него Петков води "национално безотговорна политика, граничеща с предателство" по отношение с РСМ.


 


Зам.-председателят на парламента Мирослав Иванов, който е от групата на ПП, заяви, че "вотът на недоверие е израз на неистовото желание на опозицията от ГЕРБ и ДПС обратно да се докопат до властта. Това е тяхната негласна заявка от ден 1, така че ние не сме очаквали нещо различно от тяхното поведение".


 


"От ГЕРБ се опитват да направят внушение в българското общество, че икономическото състояние на страната не е добро. Външният дълг е намалял с два милиарда, има растеж на икономиката за първото тримесечие, безработицата е в най-ниските си нива, а немският финансов министър похвали България за управление на финансите", каза Иванов.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.