Свързани новини

27.11.2019 12:27

ДПС в ЕП с въпроси за "омразната" реч на Симеонов

Видян 1244 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Какви мерки ще предприемете за борба срещу езика на омразата, имайки предвид избора на Валери Симеонов за заместник- председател на българското Народно събрание? Този въпрос зададоха към Европейската Комисия и към Председателя на Европейския съвет евродепутатите от ДПС/Обнови Европа - Илхан Кючюк, Искра Михайлова и Атидже Алиева-Вели, съобщиха от пресцентъра им.


С въпрос, внесен по процедура за парламентарни питания на Европейския парламент, представителите на Движението за права и свободи посочиха оттеглянето на Валери Симеонов от поста вицепремиер като резултат от протестите за това, че нарече майките на деца с увреждания „кресливи жени“ с “уж болни деца“ и след като определи представителите на ромската общност като „озверели човекоподобни“, и „жени с инстинкти на улични кучки“.


Във връзка с последвалото избиране на Валери Симеонов за заместник-председател на българското Народно събрание през изминалата седмица, евродепутатите потърсиха отговор от европейските институции за опазването на толерантността, човешкото достойнство и правата на лицата, принадлежащи към малцинства като основни ценности на Съюза.


В допълнение, те зададоха въпрос за мерките, които ще бъдат предприети за справяне с езика на омразата, имайки предвид, че лице с последователно поведение и дела в тази насока е избрано за един от говорителите на българския парламент.

 


 


 



Етикети
, , , , , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

риби