Според "Възраждане" в енергийния сектор се взимат неадекватни решения и настояват президентът да свика спешно Консултативния съвет за национална сигурност:

Свързани новини

07.12.2022 16:16

ДПС оттегли закона си за Лукойл, подкрепи на ДБ

Видян 1586 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

ДПС оттегли законопроекта си, с който забранява износа от България на нефт и нефтопродукти с произход Русия. Той е свързан с контрола върху прилагането на дерогацията. С поправките се въвежда и облагане с акциз и ДДС на продуктите на "Лукойл-Нефтохим", освен това ще доведе и до компенсация за бизнеса заради високите цени на тока, предаде БНР.

Йордан Цонев от ДПС предложи точката да отпадне с уговорката, че ще влезе за разглеждане следващата седмица заедно със сходно предложение на "Демократична България".

С декларация от парламентарната трибуна депутатът от "Възраждане" Искра Михайлова заяви, че ограничаването на износа на нефтопродукти ще доведе до значително намаляване на производствения капацитет и ограничаване на цялостната дейност на дружествата, които оперират на българския пазар.

Според "Възраждане" в енергийния сектор се взимат неадекватни решения и настояват президентът да свика спешно Консултативния съвет за национална сигурност:

"Ние от "Възраждане" внасяме искане до президента на Република България за спешно свикване на Консултативен съвет за национална сигурност във връзка с възникналите редица заплахи за енергийната сигурност на България и настояваме той да осъществи правомощията си в най-кратък срок. Днес внасяме това искане и очакваме възможно най-бързата реакция".
 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 07.12.2022 11:39

    Ментата няма ли да се пенсионира, щото живота му мина на държавната хранилка в НС? ДПС - движение за предателства и слободия

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

стрелец

Денят е подходящ за пътувания или изследване на нови култури и идеи

Денят е подходящ за пътувания или изследване на нови