Свързани новини

25.04.2016 09:42

ДПС и АБВ искат предсрочни избори

Видян 1607 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


        ДПС и АБВ искат предсрочни избори, а позициите на формациите са обединени от промените в Изборния кодекс.
Министрите от АБВ ще напуснат правителството, а партията ще спре да подкрепя кабинета, ако приетите до момента изборни реформи бъдат гласувани окончателно от парламента. Това каза пред Дарик радио министърът на труда и социалната политика Ивайло Калфин. Според него много от записаните текстове в кодекса не отговорят на редица споразумения, които АБВ има с ГЕРБ.
"ДПС ще направи всичко възможно да има предсрочни избори", заяви пред Фокус депутатът  Митхат Метин, който допълни, че промените в Изборния кодекс са насочени срещу партията му.
„Спомнете си външния заем, който България взе, от порядъка на 16 млрд. Спомнете си отношението на ПФ и РБ спрямо бюджета. Само тези два примера са достатъчни, за да ни наведат на мисълта, че това е коалиция по интереси. Аз не завиждам на основния политически субект в лицето на ГЕРБ, защото всичко това, което се случи днес, беше следствие от присъствието на премиера в НС“, смята той.
Според него във властта ще започне извиване на ръце и ще навлезем в период на безвремие и в крайна сметка коалицията ще се разпадне.



Вчера се проведе и конгресът на ДПС в НДК. На него стана ясно, че Доган поема контрола върху финансите и всички органи на движението.
 "Една от конкретните ни задачи е да направим необходимите промени, с които оперативното ръководство да стане по-ефективно. Трябва да прекратим практиката всички жалби и въпроси да се отправят до Централното оперативно бюро (ЦОБ)", каза в доклада си Мустафа Карадайъ пред делегатите на Деветата конференция на ДПС. Той единодушно бе избран за нов председател на партията.
И продължи: "Нужно е да си даде нов импулс на контролните органи, което ще бъде и вътрешната система за сигурност в партията, и тези органи да са под ръководството на почетния председател. Всичко това - с цел постигане на баланс и справедливост".



На конгреса на движението нямаше предтсавители от РБ, ГЕРБ и Ердоган.
Миналата седмица стана ясно, че РБ И ДПС обмислят да сезират Конституционния съд за въвеждането на задължително гласуване. А в БСП обсъждат дали да ги подкрепят.






















Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

телец

Този ден е малко по-интелектуален за вас

Този ден е малко по-интелектуален за вас, с други думи -