Свързани новини

13.09.2021 11:04

Доц. Кунчев предлага задължителни ваксини за някои професии

Видян 1231 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев предлага задължителна ваксинация на работещите в определени сфери. „За мен някои групи трябва да бъда имунизирани. Това са медицинските работници, както и работещите в социални заведения”, заяви доц. Кунчев в предаването „Твоят ден” по NOVANEWS.


Той не смята, че задължителната ваксинация би нарушила граждански права. „Това, което ще постигнем, е да не позволим заради професионалните си отговорности да заразяваме хора. Отдавна се видя, че в домовете за стари хора например, многократно неимунизиран персонал внесе инфекцията и се стигна до епидемични взривове”, коментира доц. Кунчев.


Главният държавен здравен инспектор обясни още, че в края на септември изтича срокът на годност на 300-400 хил. ваксини срещу COVID-19. „На ден правим по 15-20 хил. имунизации, с този темп няма как да ги използваме”, добави той. „Ако те не намерят приложение в други страни, защото постоянно вървят такива разговори, и не стане дотогава удължаването на срока, тогава ще е първата по-голяма партида, на която ще ѝ изтече срокът”, каза доц. Ангел Кунчев.


За трета доза би била препоръчителна за определени групи. Но все пак трябвало да се преценява за всеки индивидуално.


„Оптимистичната новина е, че има задържане на заболеваемостта, не само за България, а и за Европа. За първи път тази седмица падна малко заболеваемостта”, заяви доц. Кунчев.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 оставка 13.09.2021 11:46

    Ама нали ваксините са доброволни, или вече не?! Алчен и васален гербер, неуспял кандидат депутат на Мутрата от Хасково....

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.