Свързани новини

17.04.2014 15:05

Достена Лаверн: Науката и образованието трябва да са същински приоритети на ЕС

Видян 1244 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

България не е бедна духовно благодарение на приемствеността между поколенията. Енергията, която липсва не е петролът, а съзидателното творчество на обществото и доверието. Това заяви на среща с граждани на област Ямбол в Художествената галерия "Жорж Папазов" в града кандидатът за евродепутат от листата на Коалиция за България Достена Ангелова - Лаверн. По думите й, за да може да се съхрани тази енергия, науката и образованието трябват да са същински приоритети на ЕС. Тя бе категорична, че трябва да се вдигне нивото на образователната  система и да се подобри  усвояемостта на образователните и научни програми. Като друг важен приоритет Лаверн посочи връщането на  земеделието в България. "Имаме привилегията да живеем на юг и да се произвеждат чисти плодове и зеленчуци", каза още тя. На въпрос как ще се осъществи реиндустриализацията, тя отговори, че това може да стане само като се насочим към високотехнологични производства, но чрез планиране. Лаверн допълни, че е важно да се държи на екологично чисти производства. По думите й е от огромно значение и какъв тъп инвеститори ще привличаме.


Помолена да коментира отношенията между ЕС, Русия и Украйна тя подчерта, че без проект за самостоятелна отбрана, ЕС не може да има самостоятелна външна политика.


На срещата присъстваха и кандидатите за евродепутати от листата на КБ Катя Колева и Николай Тишев, както и зам.-председателят на ПГ на КБ Атанас Мерджанов. Той се обърна към тримата кандидат-евродепутати с думите: „Трябва да бъдете още по-смели. Никой не може да ви бъде конкуренция“.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

дева

Днес фокусът ви ще се измести към любовта

Днес фокусът ви ще се измести към любовта, романтиката