Свързани новини

25.09.2019 14:09

Дончев: Влизаме в зряла фаза на настоящия програмен период

Видян 1207 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


„Основната ни задача е да максимизираме ефекта от всяка инвестиция с европейски средства. За целта трябва да полагаме системни усилия, за да облекчим всеки бенефициент и така парите да отключват възможности.“ Това заяви вицепремиерът Томислав Дончев при откриването на Третото заседание на Комитета за наблюдение на Споразумението за партньорство с Европейската комисия 2014-2020 г. и Годишна среща за проследяване изпълнението на програмите.
Вицепремиерът Дончев отбеляза националния консенсус на политическо ниво за необходимостта от икономическа трансформация и ролята на държавата да подпомогне процеса като подчерта: „Влизаме в зряла фаза на изпълнение на настоящия програмен период и във финална фаза на програмиране на новия програмен период. Застъпването на двата периода е предизвикателство, но не е нещо ново за нас. Натрупаният опит дава своите ефекти – по-добри сме от преди, трудностите от изминалите години вече са рутина, но това не е достатъчно. Избираме да сме дръзки, да направим скок и да променим нещата по-глобално“.
АурелиоСесилио, началник на отдел „България, Хърватска и Словения“ в Генерална дирекция „Регионална и селищна политика“ на ЕК коментира напредъка в изпълнението на Споразумението за партньорство. Анализът показва, че подборът на проекти е в напреднала фаза и се наблюдава сериозен прогрес в сравнение с 2017 г. За ЕК напредъкът по програмите показва, че България е около средното ниво на изпълнение. „Настоящият момент е важен с оглед на подготовката ни за бъдещето. България е изправена пред много предизвикателства, но с подкрепата на ЕК ще успее да изготви ново Споразумение за партньорство и нови оперативни програми, които ще създадат предпоставки българите да се възползват в най-голяма степен от европейските средства през периода 2021-2027 г.“ допълни Аурелио Сесилио.


Снимка: БГНЕС



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 СХЕМАТА НА „ДРИЙМ ТИЙМЪТ“ В ОБЩИНА – ГАБРОВО! 25.09.2019 14:19

    В периода на 30 годишното разграбване и унищожение на държава и нация, наричан само от малцина заблудени маргинали демокрация , болшинството българи пострадаха един загуби дом, друг пари, трети близък човек, заради разбитото здравеопазване, четвърти кауза, а пети дори смисъла на живота си! Погром, при който всеки удар бе насочен индивидуално и оставаше като негатив за отделния човек. Защото нищо от частните трагедии, не се отразяваше в обществото като проблем на самото общество. Да, благодарение на медиите, тук там се запалваше по някой скандал убили баба за 5 лева, изгонили многодетна самотна майка на улицата посред зима... ВИДЕО InvIМилка Караджова: УНИЩОЖЕНИЕ https://www.youtube.com/watch?v=Se5IKiKh39k СХЕМАТА НА „ДРИЙМ ТИЙМЪТ“ В ОБЩИНА – ГАБРОВО! Пояснение: Момчил Дончев е брат на Томислав Дончев (бивш кмет на Габрово и вицепремиер). Тази шуробаджанашка хунта пали и събаря къщи… унищожава съдби, водена от безпределната си алчност и цинизъм... http://skandalno.net/%d0%b1%d1%8a%d0%bb%d0%b3%d0%b0%d1%80%d1%81%d0%ba%d0%b0%d1%82%d0%b0-%d0%b4%d0%b8%d0%b0%d0%b3%d0%bd%d0%be%d0%b7%d0%b0-%d1%83%d0%bf%d1%80%d0%b0%d0%b2%d0%bb%d1%8f%d0%b2%d0%b0%d1%89%d0%b8%d1%82%d0%b5-183110/

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

лъв