Британската лира също загуби от стойността си до 1,1656 лири за долар, докато еврото изгуби 0,49 на сто до 0,9916 евро за долар.

Свързани новини

29.08.2022 13:12

Доларът достигна 20-годишен връх

Видян 1033 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Американският долар се покачи до 20-годишен максимум спрямо другите основни световни валути. Това се случва, след като председателят на Управлението за федерален резерв (УФР) на САЩ Джером Пауъл даде сигнал в петък, че лихвените проценти ще бъдат поддържани на по-високи нива за по-дълго време, за да се намали растящата инфлация, съобщи Ройтерс.


Индексът на долара се покачи до максимално ниво от две десетилетия насам, достигайки до 109,44 в днешната азиатска търговия. Силата на американската валута тласка надолу други основни и оказва натиск върху тези на нововъзникващите пазари.


Доларът достигна 138,88 долара за йена - най-висока стойност от 21 юли, докато юанът на офшорния пазар (търгуван извън континентален Китай) спадна до ново двегодишно дъно от 6,9321 юана за долар.


Британската лира също загуби от стойността си до 1,1656 лири за долар, докато еврото изгуби 0,49 на сто до 0,9916 евро за долар.


Така доларът засили позициите си, достигнати в петък, когато Пауъл предупреди, че ще има известни затруднения за домакинствата и бизнеса, тъй като поставянето на инфлацията под контрол ще отнеме време.


Тази седмица индексът на щатския долар ще продължи посоката си нагоре дори до 110 пункта, каза Карол Конг, старши сътрудник по валутна стратегия и международна икономика в Commonwealth Bank of Australia. Според него участниците на пазара продължават да пресмятат последиците от по-агресивни цикли на затягане на паричната политика от страна на големите централни банки.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.