Свързани новини

02.01.2014 11:12

Долар и евро се надлъгват

Видян 1269 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Надлъгването между еврото и долара ще продължи и през 2014 г., сочат прогнозите на анализаторите, цитирани от "Стандарт".


Така инвеститорите ще трябва доста сериозно да си правят сметките, преди да се доверят на едната или другата валута, предупреждават те."Движенията на курса евро-долар в последните години са предимно корективни и това прави двойката изключително трудна за търговия на по-малките графики", смятат от "Карол". Според тях най-добре е инвеститорите на валутния пазар да се съобразяват по-скоро с дългосрочните тенденции и да не залагат срещу тях. Най-вероятно през първата половина на 2014 г. ще се видят стойности около 1,44-1,45 долара за евро (1,35 лв. за долар) преди начало на низходящо движение за единната валута с първа цел около 1,25 долара за евро (1,56 лв. за долар), смятат анализаторите.


Според Цветослав Цачев от "ЕЛАНА Трейдинг" обаче границата от 1,40 долара за евро едва ли ще бъде премината. Той прогнозира, че поскъпването на еврото през 2014 г. ще бъде ограничено. Потенциалът за ръст на долара е значителен, защото щатската икономика върви нагоре. "Не очаквам Федералният резерв да промени политиката си значително през първата половина на годината, а липсата на инфлация означава, че ще се наливат пари под една или друга форма дълго време. Затова и изменението на валутния курс няма да бъде много силно през годината", казва Цачев. Според него всяко ново поскъпване на единната валута ще доведе до негативни икономически последици за еврозоната.


"Затова и възможностите за поскъпването на еврото през следващата година са много ограничени. Валутните спекуланти засега оставят на заден план факта, че именно в САЩ ще започне ограничаване на стимулите, докато печатането на пари в Европа ще трябва да продължи, включително и с по-високи темпове", казва анализаторът на "ЕЛАНА".



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

рак