Свързани новини

02.09.2009 09:58

Доган се простил с 45 000 за отсъствия

Видян 1257 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

За последните 4 години Ахмед Доган е бил на работа едва 15 дни. Лидерът на ДПС е рекордьор по отсъствия за целия мандат на 40-ото народно събрание. Той бягал от заседания 543 пъти и е глобен с 43 743 лв, съобщава вестник "24 часа", цитира БГНЕС.


Общо 4986 неизвинени отсъствия имат депутатите от предишния парламент и за това са им удържани 406 809 лева. На челни места в класацията са и много от “Атака”, които имаха партийно решение да не ходят в парламента, защото е изчерпал функциите си, и рядко се вясваха през последните 6 месеца от мандата. Със 119 отсъствия е левият Добромир Гущеров. Той е спрял да ходи на работа в последната една година от мандата, когато се оттегли от ръководството на БСП и заяви несъгласието си с провежданата от кабинета политика. “Осъзнах безсмислието, липсата на полемика. Няма смисъл - и 200 души да са в зала, предварително като са взети решенията, другото е механично натискане на копчетата”, обясни Гущеров.
Нагледен пример за интерпарламентарна активност дават парламентаристите от 40-ото народно събрание. Те са изхарчили 3 459 853 лв. за командировки по света през мандата. Рекордьор във воаяжите в чужбина обаче е шефът на външната комисия Соломон Паси. За мандата си в парламента бившият външен министър обиколи и страните, които не е успял в правителството. Паси е имал 76 командировки на почти всички континенти. Бил е в Северна и Южна Корея, Куба, Казахстан, Монголия, Тайланд, САЩ, Русия, Азербайджан и в повечето от европейските държави. Командировките на царския депутат са стрували на парламента над 128 хиляди лева.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

козирог