Доброволци от Пощенска банка засадиха над 2000 фиданки

Свързани новини

24.04.2023 16:53

Доброволци от Пощенска банка засадиха над 2000 фиданки

Видян 1619 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Екипът на Пощенска банка засади над 2000 фиданки в Международния ден на Земята – 22 април – по време на мащабната инициатива Новата гора на София – 2. Над 100 доброволци от финансовата институция отдадоха време, труд и усилия за залесяването на нови горски масиви в крайградските райони на София, в землището на с. Негован.


Пощенска банка се включва за втора поредна година в проекта, като част от цялостната ѝ вътрешна програма за опазване на околната среда Зелени заедно с Пощенска банка и в унисон с дългогодишната устойчива политика на компанията.


Под мотото Подай ръка на Новата гора на София през миналата година екипът на институцията засади над 1000 дръвчета на определения за целта терен. Планът за пролетното издание на кампанията през 2023 г. е да бъдат залесени нови 32 дка с общо 20 000 широколистни фиданки от цер – вид дъб. Началото на тази инициатива бе поставено миналата пролет, а целта ѝ е да превърне в гора общо 137 дка общински непригодни земеделски земи в район Нови Искър.


След двете залесителни кампании през 2022 г. на мястото вече растат 30 500 фиданки цер на обща площ от 48,8 дка.


 Многопластовата политика за корпоративна социална отговорност на Пощенска банка включва редица значими проекти в областта на образованието, предприемачеството, опазването на околната среда.


Сред най-мащабните екоинициативи са Зелени истории на открито, в която служители облагородиха екопътека в местността Златните мостове, вътрешната Герои в зелено, Зелена класна стая - изграждане на иновативен амфитеатрален кът за учене и забавление сред природата, реализиран в партньорство с Mastercard и Природен парк Витоша.


През 2022 г. Пощенска банка бе удостоена с 2 златни отличия за Зелена образователна инициатива и Зелена идея. Финансовата институция заслужено стана и Банка на годината в 30-ото издание на годишните награди.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

телец

Този ден е малко по-интелектуален за вас

Този ден е малко по-интелектуален за вас, с други думи -