Ако се стигне до втория мандат вторите са готови да поемат отговорност и да опитат да съставят кабинет. "Със сигурност ще предложим правителство с ясна посока на движение и тогава ще видим партиите, които искат да я подкрепят", каза Василев.

Свързани новини

10.04.2023 15:47

Доброто няма да се разцепи: Асен

Видян 522 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


“Ако ПП-ДБ се коалира с ГЕРБ, на следващите избори първа политическа сила ще бъде Възраждане”, заяви пред Nova съпредседателят на Промяната Асен Василев. Доброто няма да подкрепи правителство на партията на Бойко Борисов “под никаква форма”, уточни той.


Ако се стигне до втория мандат, "демократичните променливи" са готови да поемат отговорност и да опитат да съставят кабинет. "Със сигурност ще предложим правителство с ясна посока на движение и тогава ще видим партиите, които искат да я подкрепят", каза Василев.


"Разнобой няма. Ще има една обща парламентарна група. Всички са на това мнение", отговори той на въпрос ще се разцепи ли коалицията на Доброто. "Със сигурност искахме да сме първи. Съвсем практично резултатът не е неочакван. Знаете, че миналото лято не направихме коалиция, тъй като е ясно, че механичният сбор на партии отблъсква избиратели и в двете формации. В началото на кампанията направихме проучване. Видя се, че заради събирането ни около 10% от избирателите на ПП се отказват да гласуват за партията, а от ДБ се отказват около 20% . Ако правехме тактическа сметка, най-вероятно трябваше да се явим по отделно, но не беше това целта. България беше на пети избори", допълни той.


"Г-н Николай Събев има правото да призовава за всякакви оставки. Като стане член на партията, ще има и възможност да я поиска официално", заяви още Василев, в коментар за апела на бившия транспортен министър и главен спонсор на ПП с €2 млн.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

везни