Ексцесиите по време на протеста доведоха до искане на оставката на Калин Стоянов и създаване на временна парламентарна комисия, която да разследва твърденията за полицейско насилие.

Свързани новини

12.01.2024 16:39

Добре извадихме водометните машини на протеста, не допуснахме жертви: Вътрешният министър

Видян 560 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

МВР е предвидило използването на водометните машини по време на протеста на футболните запалянковци срещу ръководството на БФС през ноември, за да се презастрахова при евентуално засилване на напрежението.

Това обясни министърът на вътрешните работи Калин Стоянов по време на парламентарния контрол - в отговор на въпрос на депутата от ПП-ДБ Кристина Петкова:

"И добре че го направихме, тъй като не допуснахме човешки жертви. И аз считам, че постъпихме правилно с това, че изкарахме машините. И както ви стана ясно, тези машини, ако работят по начина, по който трябва да работят, при тях всичко става на кълбета. Имам предвид, интензивността, с която ние ги използвахме, беше изключително малка. Просто ги охладихме. Нищо повече", коментира вътрешният министър.

Стоянов изтъкна, че водометните машини са били заредени само с вода без добавени оцветители, лют спрей и други вещества и са използвани с контролирана водна струя, много под пълната им мощност.

Ексцесиите по време на протеста доведоха до искане на оставката на Калин Стоянов и създаване на временна парламентарна комисия, която да разследва твърденията за полицейско насилие.

В рамките на парламентарния контрол министърът отчете, че през миналата година двойно са се увеличили досъдебните производства за нелегален трафик на мигранти спрямо 2022 година, като в същото време намалява броят на българските граждани, участващи в такива схеми.


Снимка: Архив


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 12.01.2024 18:26

    Хора, чували ли сте за аналог на виа.грата, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може.----->> mub.me/bioex

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

дева