Свързани новини

04.06.2013 17:14

До дни почва градежът на 4 нови забавачки в София

Видян 1389 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Очаква се следващата седмица да започне строителството на 4 нови детски градини в столицата, обяви столичният кмет Йорданка Фандъкова. Днес тя инспектира 93-то ОДЗ в кв.Красно село.


"Това е една от 17-те детски градини, които започваме да строим тази година. Изграждат се 3 детски градини в момента. Освен в Красно село, който е един от най-натоварените райони, към финала върви и строителството в Лозенец, детска градина се строи и в кв. Дружба, допълни тя.


По думите й следващата седмица започва изграждането и на детски градини в столичния център, в Оборище и в район Надежда.


Кметът припомни, че само за 5 години в столицата са построени 55 нови сгради за детски градини и са осигурени места за над 8500 деца.


Столичният кмет коментира и предложението на депутатите от левицата Борис Цветков, Георги Кадиев и Георги Гьоков чрез промяна в Закона за народната просвета общините да компенсират родителите на децата, неприети в детска градина със 120 лева месечно. Депутатите от левицата са изчислили, че за целта ще са необходими до 12 млн. лв. на година за неприетите около 10 000 деца в детски градини в страната.


Тя обясни, че за решаването на този проблем в София има три варианта. Първият и най-лесен начин според нея е да се увеличат данъците и оттам приходите. Това обаче не е моята политика, отбеляза Фандъкова. По думите й вторият вариант е да се спре строителството на детски градини и да се започне изплащането на обезщетения. Според кмета обаче по-важно е проблемът да се решава дългосрочно. Третият вариант, който ми се струва разумен, е участието на държавата. Без това няма как големите градове да се справят, коментира Фандъкова.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

близнаци

Едно такова майско празнично се получава при вас

Едно такова майско празнично се получава при вас.