Заедно с новия директор на ОП Туризъм Людмил Пелов, тя говори с екипа на най-голямата авиокомпания в Европа, която свързва София с най-голямото летище в Европа, турските авиолинии да помогнат и с повече информация за милонния ни град
01/02

Свързани новини

02.05.2023 09:31

До 5/ден може да вдигне полетите от Истанбул новият маршрут София на границата на Европа и Ориента

Видян 2005 пъти | Коментари 0
Гласували 3 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Ако има повече такива специални предложения, нови стотици хиляди души могат да полетят от Истанбул до София годишно”, заяви новият представител на турските авиолинии у нас Емерджан Инанчер на представянето на новия туристически маршрут на столицата: София на границата на Европа и Ориента. Събитието се проведе в галерия Сердика на Женския пазар, който е стартовата точка на маршрута.



Целта е полетите да станат от 3 на 5 дневно и да има баланс по число между пътуващите на тях хора от двете страни, а не да бъдат предимно българи, както е сега, стана ясно още при срещата на представителя с кмета на София Йорданка Фандъкова.


Заедно с новия директор на ОП Туризъм Людмил Пелов, тя говори с екипа на най-голямата авиокомпания в Европа, която свързва София с най-голямото летище в Европа, турските авиолинии да помогнат и с повече информация за милонния ни град.


Това е продължение на разговорите й в Атина за насърчаване на посещенията у нас от 20-милионния Истанбул с кмета на този космополитен град неотдавна при срещата им в Атина.


Интензифицирането на туристопотока ще допринесе за повече приходи за общинската и държавната хазна и за взаимното опознаване на двата комшийски народа, чиито култури се преплитат в София. Още повече в годината на


100-годишната на турската република, основана от Кемал Ататюрк, преди това аташе в нашия град, който прекарва най-хубавите години от живота си по Царя. На събитието присъстваха и представители на турското посолство в момента. Имаше също представители на бизнеса, граждани, присъства и заместник-председателят на Столичния общински съвет Милка Христова.


Фандъкова отчете, че за последните десет години нощувките на туристи в София са с повече от двоен растеж, като тази година очакваме те да надскочат предковидните времена и 3-те години спад и застой в туризма по света и у нас да останат само лош спомен.


Като символичен домакин, наред с кмета на София и директора на ОП Туризъм, към гостите се обърна и изпълнителният директор на Пазари Възраждане Маргарита Александрова като символичен домакин на инициативата. Тя подчерта значението на общата работа на общинските дружества за насърчаването на туризма, а оттам – на цялата софийска икономика, посредством синергията, която този сектор осигурява.


Още повече, Женският пазар се оказа стартов пункт и за софийския маршрут на Сънди Таймс от миналата неделя, но мястото ще отговори и на туристите с най-високи изисквания, след като бъде ремонтирана и неговата северна част – към Лъвов мост, което предстои. Така тържището ще се изпъстри, наред със сергиите с достъпни плодове, зеленчуци, цветя, грънци, също така и с повече заведения за улична храна, рестобарове, площи за събития и фестивали и др.


Наталия Каменова


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

рак