Свързани новини

15.12.2021 12:12

Дневният ред на НС за цялата седмица е едно нищо: Даниел Митов

Видян 2411 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Повод им даде скромната програма, с която стартираха депутатите работната си седмица. В нея бяха включени гласуването на заявления за напускане на парламента от депутатите Яна Балникова и Лена Бориславова от ПП, както и промяна в ръководството на временната комисия за парламентарния правилник. След гласуването на програмата, Даниел Митов от ГЕРБ-СДС се оплака на трибуната от очертаващия се извънредно кратък работен ден, предаде Гласове. „Помня предишните два парламента, които очевидно бяха нагласени да бъдат с кратък живот, ни заливаха със законопроекти. Сега в момента имаме нищо и два пъти по нищо“, обяви той.

Той заяви, че предлага да се направи справка колко струва един ден на Народното събрание, за да стане ясно, че дневният ред, който е предложен за цялата седмица, е едно нищо.  "Това е едно нищо умножено по две. Аз ви предлагам да почнем да работим. Има толкова много неща, които стоят като проблеми пред българското общество. Имаме предложение да обсъждаме зеления сертификат. Не може Народното събрание да започва работата си по този начин.

От своя страна председателят на Народното събрание Никола Минчев напомни, че всеки народен представител има право до 18.00 ч. да предложи дневен ред. „Не сте предложили“, каза той.
Критиките към дневния ред от страна на ГЕРБ не спряха дотук. Теменужка Петкова обърна внимание, че държавността не започва от „Продължаваме промяната“ и че не може да има Временна комисия за енергийната криза, при положение, че има КЕВР.

„Българският народ, като види с какво се занимаваме, ще реши, че наистина има енергийна криза в България. Енергийна криза има тогава, когато има проблеми с доставките на енергийни ресурси. Няма информация за това“, изтъкна тя. И посочи, че ако става въпрос за цените на тока, това попада в правомощията на енергийния регулатор КЕВР. „Моля, когато се създава този дневен ред, все пак да се съобразявате, че държавността в България не започва от промяната. Държавност е имало и преди вас, ще има и след вас“, нахока Петкова новите управляващи.

Същото отношение показа и ексминистърът на здравеопазването Костадин Ангелов, който също излезе на трибуната. Той обвини пленарната зала, че иска комисия за енергийната криза, каквато нямало, а отказва да създаде такава за ковид кризата. „Умират хора и ние трябва да направим нещо“, обяви той. Нямаше кой да му напомни за лошото справяне с пандемията по време на неговото министерстване.

От мнозинството не обърнаха внимание и продължиха със


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

риби