Свързани новини

29.01.2010 16:16

Днес бе направена първата копка на първият БГ небостъргач

Видян 1917 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Най-високата сграда в света - небостъргачът в Дубай е една инвестиционна и екологична катастрофа. Да сложите в центъра на пустинята една сграда 800 м, която гори такова количество енергия, електричество, един стъклен купол в средата на пустинята просто няма смисъл", заяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев, предаде БГНЕС.


Мнението на Плевнелиев е, че небостъргачите имат много минуси. „Не бих казал, че небостъргачите са нещо, което е свързано с бъдещето на Европа и нещо, с което Европа ще се гордее“, посочи министърът. По думите на му, небостъргачите са една чувствителна тема за Европа и европейската култура. Той не е съгласен с идеята да се изгради небостъргач в центъра на София. Според него, по-доброто място за това е основният булевард („Цариградско шосе“) в началото на града. Точно на такова място днес бе направена първата копка на първия български небостъргач. По проекта за изграждането на небостъргача се работи от 1 година. Сградата ще бъде над 36 етажа и с добавените архитектурни елементи достига до 126 метра. Небостъргачът ще бъде използван предимно за офисна сграда. Площта му е 56 хил.кв м, а в него ще работят поне 5 хил. души. Построяването му ще отнеме най-малко две години, според Плевнелиев. „Шапка свалям на този инвеститор, който точно в този момент по един безапелационен начин стартира проект за над 50 млн. евро, вярвайки не само в собствената си сграда, която е на световно ниво, но и в бъдещето на пазара и на България“, коментира Плевнелиев.
Според Плевнелиев, проектът за изграждането на първия за България и най-висок на Балканите небостъргач е изключително специален и София и България могат да се гордеят с него, включително и министърът. Сградата ще бъде направена с едно от петте най-големи архитектурни бюра в света - „Адкинс“, които проектираха и „Тръмп Тауър“. Той изтъкна, че българските архитекти и проджект мениджъри, са доказали дори, че са по-добри от „Адкинс“, тъй като те са работили, за да направят сградата функционална, допълва още агенция БГНЕС.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

дева

Днес фокусът ви ще се измести към любовта

Днес фокусът ви ще се измести към любовта, романтиката