Свързани новини

25.10.2013 10:57

ДКЕВР: Цената на тока няма причина да се повишава тази зима

Видян 1281 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Няма причини цената на тока да се повишава през тази зима, каза днес във Варна председателят на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) Анжела Тонева.


Тя уточни, че предстои комисията да преразгледа таксите за повторно включване на клиенти, чието електричество е спряно, към мрежата.


Според Тонева при обсъждането на този въпрос ще се търси максимална справедливост и за двете страни.


Председателят на ДКЕВР каза, че твърденията на "Енерго Про", че ниската цена на тока е спънка пред инвестициите, не са логични.


Комисията има решение размерът на инвестициите да се взема предвид при формирането на цената на електроенергията, но след като станат факт, каза Тонева. Тя посочи, че енергийните дружества в страната трябва сами да вземат управленски решения как и какви инвестиции ще правят, но са длъжни да поддържат качеството на услугите си.


Тонева каза още, че до сега контролът върху работата на тези компании е бил леко занемарен, но това ще бъде променено и дейността им вече ще се следи стриктно постоянно.


Общите условия на договорите за продажба на електрическа енергия на "Енерго-Про Продажби" АД и общите условия за достъп и пренос на електрическа енергия от "Енерго-Про Мрежи" АД бяха подложени днес на обсъждане на изнесено открито заседание, което ДКЕВР направи във Варна.


Тонева уточни, че такива обществени обсъждания ще има и в Пловдив, и в София, където са централите на другите две енергийни дружества. Стефан Абаджиев, член на УС на "Енерго Про", посочи, че компанията ще внесе писмено в комисията своите аргументи по промените в общите условия.


Според него потребителите със собствени съоръжения трябва да бъдат задължени да участват в отстраняването на евентуални аварии. От дружеството са недоволни и от сроковете, които ДКЕВР определя за възстановяване на тока на клиентите.


Ръководството на компанията ще внесе писмено аргументи защо иска да се налага глоба 100 лева на тези, които са се самосвързали с мрежата, след като им е бил спрян токът. Членовете на комисията изразиха несъгласие с позицията на дружеството да се наложи горна граница на неустойките, които фирмата трябва да плаща при спиране на тока по нейна вина.



Етикети
, , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

овен

Ден да се съсредоточите върху професионалния си живот

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Ден да се съсредоточите върху професионалния си живот