16.06.2022 16:06

Дисциплинарно уволнен от НСО гард със сменено име е 1 от 5-имата „честни и достойни”, „спазарени” от ПП ексИТН

Видян 6505 пъти | Коментари 1
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

На 28 април 2015 г. един от „спазарените” по думите на депутата от ПП Атанас Михнев народни представители от ИТН Светлин Митев сменя името си по незнайни причини. Той започва да се казва Светлин Стоянов. Това обаче не е единствената неяснота в биографията му. Той твърди, че е бил студент в УНСС и се е дипломирал като магистър по икономика, но не е установено да има такава диплома. Помолихме го за коментар по двете теми, за да обоснове позицията си, той отказа да го стори. Което е странно – отцепниците от ИТН бяха определени лично от премиера Кирил Петков като най-честните, най-достойните и най-смелите хора у нас...




От 1996 г. до 2004 г. Светлин Митев, превърнал се по-късно в Стоев, работи в НСО, откъдето обаче е дисциплинарно уволнен – в следващия брой ще разкажем цялата сага, сега само загатваме.




Причината е, че успоредно работи като гард на Боби Цанков – скандалния радиоводещ, който е взирявяван и убит, а от друга страна се свързва с маса измами, а според бизнесдамата Ваня Червенкова – и с атентата срещу нея.




Представете си само, че докато е гард на Боби Цанков, той работи от 1997 до 2001 г. в охранителния екип на премиера тогава Иван Костов, макар да не е бил личен пазител, а само да се е возил във втората кола от кортежа му. А от 2001 до 2004 г. е в охранителния екип на тогавашния шеф на парламента Огнян Герджиков.




След уволнението от НСО, той постъпва като охрана в ДСБ, като явно препоръка е работата му в охранителния екип на първия лидер на тази днес управляваща партия Иван Костов, когото поради миналото си на държавен гард и лично познава. През 2007 г. е поканен да напусне тъмносинята формация.




По-нататък, между 2007 и 2009 г. в официалната му биография фигурира поста „административен директор на Нестле България”, какъвто пост обаче там по същото време не съществува. Стоянов не коментира и този въпрос пред 19 минути.




От 2009 г. до  избирането му за народен представител от Има такъв народ в първия кратък миналогодишен парламент – от 04.04.2021 г., работи в СОТ 161 като редови служител.




Междувременно от 1 септември 2010 г. до 16.09.2015 г. под фамилията Митев фигурира в Съвета на директорите на детективска агенция Озон Секюрити от кръга на фирма Биндер, известна с вестникарската сага Батко и Братко за пътно строитество при Тройната коалиция. Съдбата на Озон обаче е безрадостна, което не говори и за супер управление: започва с 65 служители, които само след 2 месеца намаляват до 15, а от четвъртия месец остава само 1 при тричленен борд на директорите.




Интересно име в този Съвет на директорите, редом със сегашния депутат, преминал от Слави към Промяната, е Стефан Димитров Боянов, който става и едноличен собственик. Пребиваващият в централния софийски затвор бизнесмен има и 25 – годишна присъда лишаване от свобода от Гърция. Повдиганите му обвинения са: измами, разпространение на наркотични вещества, трафик на хора.




Въпреки че е от Попово, днешният депутат с 2 различни фамилни имена става учредител на ИТН на 16.02.2020 г. и дори областен координатор на партията в Русе.
В парламента достига до поста председател на Комисията за контрол над службите за сигурност, прилагането и използването на СРС-та и достъпа до данните по Закона за електронните съобщения.




Неговият началник в НСО, който го и уволнява от службата – ген. Владимиров, пръв разкрил историята със сменените имена на депутата, коментира в интервю за Епицентър:




„Много „добре” звучи институции и началници с достойнство и професионален опит да дават отчет пред председател на комисия, който не е напуснал доброволно службата”.




Повече от легендарния генерал и по казусите с Боби Цанков и Ваня Червенкова и атентатите срещу тях – четете в следващия брой. 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 17.06.2022 09:25

    Ся тоя Светлин .... Стоянов ли е или Стоев? Четете какво пишете, бре!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

 

 

към хороскоп хороскоп

рак