Свързани новини

05.05.2020 17:17

Дипломите на учениците от 12 клас ще бъдат издадени навреме

Видян 1698 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Няма да има закъснения с издаването на дипломите на дванадесетокласниците, след като стана ясно, че учебната година ще приключи онлайн. Това увери в предаването "Плюс-Минус. Коментарът след новините" Евгения Костадинова, директор на дирекция „Съдържание на училищното и предучилищното образование“ към Министерството на образованието.


"Те ще бъдат издадени навреме. Отлагането с 4 дни е минимален срок на фона на цялата извънредна ситуация, в която се осъщестява обучението не само в България, но и в целия ЕС и навсякъде по света“, коментира Костадинова. 


Тя изрази убеденост, че с дипломите си дванадесетокласниците ще могат да кандидатстват и в български университети, и във висши училища в чужбина.


Учениците в СМГ и родителите им се притеснени, тъй като сроковете за кандидатстване в чужбина не са промени. Това пък заяви директорът на учебното заведение Антоан Тонев. „Много от нашите ученици кандидатстват в престижни западноевропейски университети. Затова сме им дали възможност да подадат заявления и дипломите им да бъдат издадени по-рано“, коментира Тонев.


По думите му четвъртокласниците няма да имат проблеми с кандидатстването в елитни математически гимназии с оглед на отпадането на националното външно оценяване. По думите му тези изпити не са основен селектор за прием.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

стрелец