Въпросът „Кой замърсява Димитровград?“ тежи с още по – голяма сила, защото до сега за виновник бе нарочен ТЕЦ МАРИЦА 3, а дружеството бе затворено преди седмица
01/02

Свързани новини

29.04.2022 13:34

Димитровград отново обгазен, а ТЕЦ Марица 3 вече е затворен. Кой трови града днес? Защо министър Сандов мълчи?

Видян 1393 пъти | Коментари 4
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


300% завишение на нормите за серен диоксид във въздуха в Димитровград!


 


Димитровград за пореден път бе напълно обгазен с така вредния серен диоксид. Това показват официалните данни за нормите на серния диоксид на всички измервателните станции в града. Наблюдава се огромно превишение на допустимите количества серен диоксид в атмосферния въздух.


 


В МОМЕНТА ПОКАЗАТЕЛИТЕ СА СЪС СТОЙНОСТИ 300% НАД ПОЗВОЛЕНИТЕ. Данните са публични и достъпни на сайта  www. eea.government.bg, а могат да бъдат  наблюдавани и на страницата на Община Димитровград.


 


Въпросът „Кой замърсява Димитровград?“ тежи с още по – голяма сила, защото до сега за виновник бе нарочен ТЕЦ МАРИЦА 3, а дружеството бе затворено преди седмица. Възникват въпросите.


 


Кой обгази града днес?



Защо РИОСВ и министър Сандов мълчат за днешното обгазяване?
Защо мълчи зеленият депутат Владо Панев?



Къде са националните медии?



Прикрива ли се истинският замърсител зад гърба на ТЕЦ Марица 3 Димитровград?



Отчита ли коректни данни остарялата измервателна станция?


 


ТЕЦ Марица 3 беше запечатан с  ефектна и изключително показна акция, но ефектът от неговото спиране за качеството на въздух, е нулев. Нещо повече, серният диоксид отново е във въздуха и то в изключително опасни за здравето количества. Нещо повече,  спирането на въглищен тец в момент, когато Русия спира газа е проява на тотална неадекватност и безотговорност от страна на Министъра на околната среда и водите Борислав Сандов и радетелят за „чист въздух“ „зеленият“ депутат Владо Панев.


 


Кой ще плати цената за поредната „безумица“ на Сандов, Панев и сие?


 


Не е ли време въпросният г-н Сандов да реши най накрая какъв ще го играе „природазащитник от  НПО на грантова хранилка“ или поне за малко поне малко отговорен държавник.


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 004 мосв 29.04.2022 14:44

    Е що е обгазен, щото там освен тоя задръстен тец ,който затвориха,има още четири..а и неохим. Този го избраха за жертва. Не са отчели на екобандата.

  • 003 Павлин 29.04.2022 14:38

    ТЕЦ Марица 3 може да е малък производител, но 100 мегавата за час не са за подценяване, защото създават дефицити и оставят безработни.

  • 002 Весела 29.04.2022 14:38

    Защо ни оставят на улицата, а истинският виновинк дори не се търси? Ако институциите не търсят кой трови димитровградчани, то ние няма да се откажем да питаме тях защо ни спряха и застрашават работните ни места безсмислено.

  • 001 Кирил 29.04.2022 14:35

    Кой и кога реши че са измерени завишени норми от комините на ТЕЦ Марица 3 Димитровград, защото до този момент това не се е случило нито веднъж. Нито веднъж не е измерен състава на неорганизираните емисии, за които институциит се надпреварват да размахват като проблемни.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

козирог