Първоначално тя има успех и използва своя уебсайт за пътувания - Never Ending Footsteps - за да документира и финансира приключенията си.

Свързани новини

28.10.2023 08:32

Дигиталното номадство ми докара пристъпи на паника: привърженик на този начин на живот разкри трудната реалност на съчетаването на работата с пътуването

Видян 7352 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Дигиталният номад е образ на професионалист с бяла якичка в екзотично убежище, който се излежава на плажа, докато клика на лаптопа си.

Но някои последователи на тенденцията, която съчетава работата с пътуването, я обвиняват, че изсмуква удовлетворението от живота им.

След като са напуснали удобствата на родния си град, семейството и приятелите си в името на безкрайното пътуване, някои от тях се чувстват изолирани и самотни.

Един от първите привърженици на този начин на живот е Лорън Джулиф. През 2011 г. тя завършва университет и напуска работата си на непълно работно време в супермаркет в Обединеното кралство, за да последва мечтата си да пътува по света.

Първоначално тя има успех и използва своя уебсайт за пътувания - Never Ending Footsteps - за да документира и финансира приключенията си.


Тя каза: "Изследването на нови страни ме накара да се почувствам жива и почти всеки ден научавах толкова много - за новите култури и за себе си.

По време на пътуването си Лорън среща партньора си, който е колега дигитален номад, и двамата започват да пътуват по света заедно.

Тя казва: "Това продължи пет години. За това време посетихме 75 държави, като редувахме бързото движение с няколкомесечно пребиваване в един град.

Но след пет години Лорън започва да страда от тежки и повтарящи се пристъпи на паника.

Въпреки че променя диетата си и медитира, Лорън открива, че единственият начин да спре пристъпите на паника е да мисли за дома.

Тя разказва: "Започвах да получавам паническа атака, веднага се фиксирах върху намирането на дом и откривах, че тревогата се изпарява толкова бързо, колкото се е образувала.

"Подозирам, че паническите атаки се дължаха на липсата на стабилност или предвидимост в живота ми. На всеки няколко седмици сменях страната, приятелите си, кухнята и езика си без реална последователност.


Сменящите се апартаменти с различни нива на кухненско оборудване също така означават, че Лорън постоянно се храни навън, което я кара да се чувства зле и нездравословно.


 Тя решава да се установи. Премества се в Лисабон, Португалия, и установява, че психическото и физическото ѝ здраве са се подобрили драстично.

Лорън успяла да намери добри приятели, да се научи да готви и да се занимава с хобита, които не се въртят около пътуванията.

Възможността да разполага с бюро, стабилна интернет връзка и повече време, което да посвети на работата си, ѝ позволи да утрои доходите си.

Сега Лорън предупреждава другите за реалностите на живота на път като дигитален номад.

През последните няколко години движението бележи експлозивен растеж, като хората сякаш са привлечени от живописните публикации в Instagram и вълнуващите блогове за пътувания.

С подобряването на достъпа до интернет по целия свят и Covid, което доведе до ръст на работата от разстояние, повече хора от всякога се опитват да го направят.

През 2023 г. 17,3 млн. американски работници ще се определят като дигитални номади, което е повече от два пъти повече от 2019 г., според специалистите по самостоятелна заетост MBO.


 Източник: DailyMail



 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

 

 

към хороскоп хороскоп

телец