Пътят за това минава през привличане, през избор на стратегически инвеститори във високотехнологичния сегмент, през отключване на потенциала на създадените икономически и индустриални зони. „Дигитализацията е един от двигателите за икономическия растеж в София, казва кандидатът за кмет. Според него столицата "предоставя всички възможности за развитие на високотехнологични индустрии и градски иновации".

Свързани новини

27.10.2023 10:50

Дигитализацията е един от двигателите за икономическия растеж в София: Хекимян

Видян 1094 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 „Вярвам, че работата е нещото, което ни прави видими, а когато вдигаш глава, това невинаги се харесва на всички“, споделя преди година във вестникарско интервю тогавашният журналист и настоящ кандидат за столичен кмет Антон Хекимян. Сега само допълва: „Продължаваме да работим. За София.“


Според акцентите, с които Хекимян представя визията си за управлението на града в частта за ефективните и отговорните стопански дейности, икономиката на София трябва да се съсредоточи върху високотехнологични и чисти индустрии. Те са двигател за развитието на всеки град към модерност, съвременност, успешност, напредък.


Пътят за това минава през привличане, през избор на стратегически инвеститори във високотехнологичния сегмент, през отключване на потенциала на създадените икономически и индустриални зони. „Дигитализацията е един от двигателите за икономическия растеж в София, казва кандидатът за кмет. Според него столицата "предоставя всички възможности за развитие на високотехнологични индустрии и градски иновации".


"За мен дигитализацията означава бързина и ефективност, помощ за хората и най-вече повече ефективност в работата на общинската администрация. Когато има дигитална следа, корупцията вирее много трудно.", посочва още Антон Хекимян и допълва тезата си за необходимостта от партньорство с ИТ-сектора:


"Хората, ангажирани в него са активни и в обществен план... ИТ-секторът е най-бързо развиващият се в България и трябва да го подпомогнем в намирането на кадри. Трябва да подпомагаме и младите хора, които искат да се развиват в областта на информационните технологии. Защото там е истинската добавена стойност за икономиката на града и държавата. София трябва да продължи да бъде хъб за образование, наука и иновации. Институциите и бизнесът могат да си бъдат полезни взаимно.


Гарантирам, че диалогът между ИТ-сектора и Столична община ще се задълбочава. Ефективността, качеството и прозрачността в работата на Общината трябва да се увеличават чрез въвеждането на повече електронни услуги и дигитализирането на управленските процеси. Сред основните ни задачи е да наложим София като лидер за градски и развойни иновации в Европа".


Pаботата за утвърждаване на София като един от водачите в Европа за развойни индустрии се изразява в преместване на фокуса от икономика на ниската - в икономика на високата добавена стойност. Тя ще създава стоки и услуги и за местния, и за международния пазар. В резултат – ще се увеличат покупателната способност и жизненият стандарт на софиянци, анализират от икономическия екип на ГЕРБ-СДС.


Как систематизирано София може да се утвърди в напълно „отговорен“ по отношение на бизнеса и предприемачеството град, според приоритетите в управленската програма на кандидата на ГЕРБ за неин кмет?


•    С подкрепа на научната общност и университетите в София в развиването на наука.
•    С разширяване на дейността на Общинската агенция за инвестиции, за да бъде улеснен достъпът до възможности за финансиране на стартиращи и иновативни компании.
•    С подпомагане на развитието на местния бизнес и улесняване на достъпа му до по- големи пазари.
•    С платформата за градски иновации - прилагане на иновативни решения, изработени и тествани в реална градска среда, в която общината е партньор на науката, бизнеса и гражданите.
•    Със създаване на централизиран цифров център за споделяне на идеи и проекти от гражданите и бизнеса.
•    Съвместно с развойния бизнес - създаване на знаков международен фестивал на градските иновации в София, в който да бъдат привлечени лидери от науката и бизнеса.


За да се наложи имиджът на столицата ни като един от добрите за упражняване на бизнес градове в Европа, активно се работи и върху развитието ѝ като целогодишна туристическа дестинация, както и за повишаване на броя на туристите, които я посещават, доразгръщат стратегията си за действие от отбора на журналиста.


От коалицията, издигнала го за кмет, казват още, че партиите в нея - ГЕРБ и СДС - са се доказали през годините като „единствените, които не създават кризи, а ги решават“.


Напомнят, че те представляват двете десни партии, членки на най-голямата европейска фракция – ЕНП – и, за да се утвърди София като още по-подреден, още по-развит икономически, още по-гостоприемен за правене на бизнес, още по-дигитализиран и с това - по-удобен за живот и работа европейски град, призовават тази неделя да се гласува с номер 76.


Купуването и продаването на гласове е престъпление


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

козирог