Свързани новини

07.12.2012 10:12

Дянков: Една явна партия - ГЕРБ, останалитe - плачльовци

Видян 1394 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Дебатът за бюджет 2013 година ми показа, че няма истинска опозиция нито в ляво, нито в дясно. В момента има само една явна партия и това е ГЕРБ; всичко останало са като плачльовци, които стоят, оплакват се от нещо, но като кажеш: „Ок, ти имаш възможността, какво би направил” – пас. Това каза в интервю за Фокус вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков.По думите му - философията на бюджета е много ясна – увеличаване на доходите при запазване на финансова стабилност.


„Опозицията от дясно ги е яд, защото ние сме много по-финансово дисциплинирани, отколкото те могат да бъдат. Един вид тези от дясно няма как да излязат с платформа, която да е по-добра от нашата, затова малкото дясно, ако въобще е останало нещо по-надясно от нас, си мълчи, те нямат истинска друга програма. От ляво се ядосват, защото за увеличаване на доходите, те всъщност няма какво алтернативно да предложат и може би затова нямаше истински дебати в парламента. Пазим финансовата дисциплина, което е важно за бизнеса, без да вдигаме данъци”, каза Дянков.


Вчера Словакия каза, че премахва плоския си данък и от 19% доходен данък, отиват на 23% за по-бедните и 25% за по-богатите. „Представете си, аз ако кажа - готов съм да увелича и пенсиите, и майчинските, но ще трябва да увеличим данъка от 10% на 23% или 25%. Представете си тогава какво ще стане като дебат. Аз не съм такъв популист, не смятам да увеличавам данъците, когато и да било, затова сме и в тази бюджетна рамка”, каза Дянков.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

дева