Свързани новини

09.01.2013 11:02

Дянков: Доходите на полицаите са достатъчно високи

Видян 1162 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

2012 г. завършихме по-добре от прогнозите в бюджета. Вместо да изхарчим 1 млрд. 100 млн., ние изразходвахме 360-370 млн. Така се получи и разликата във фискалния резерв. Това ни позволява да не влизаме в нови дългове и да не харчим нови лихви. От там излиза възможността за определени сектори да се увеличат допълнително доходите. Но тези разговори ще ги има февруари-март. Това заяви пред Нова телевизия финансовият министър Симеон Дянков. На въпрос дали ще се повишат доходите на полицаите и лекарите, за да се ограничи корупцията, Симеон Дянков отговори: “Доходите на полицаите са достатъчно високи. А относно лекарите – от януари в някои болници има повишаване на доходите, особено на медицинските сестри”. Дянков допълни, че няма да има и увеличение на майчинските помощи. Според финансовия министър до края не месеца всички увеличавания на доходите, залегнали в бюджета, ще са ясни.


“Декември ни беше много силен месец. И митниците, и данъчните си преизпълниха бюджета с около 200 млн. лв. Аз гарантирам, че за разлика от предишни изборни години, когато следващият финансов министър винаги е трябвало да бъде в стрес от това, което му оставя предшественика, гарантирам, че ще изпълним до края на годината всичко, заложено като план. Ние и Германия сме на дефицит под половин процент от брутния вътрешен продукт”, похвали се Дянков.


Министърът заяви, че безработицата е тема №1 за тази година. “Сега имаме около 400 000 души без работа. С 200 000 са нараснали те от началото на кризата. В други държави има опит как с различни програми от министерствата на труда, финансирани отчасти от ЕС и отчасти от правителствата, се преодолява трайната безработица”, каза Дянков.


Относно бизнессредата министърът заяви: “Кажете ми 4-5неща, които до края на този мандат трябва да се реализират. Една от темите е създаване на златен стандарт в НАП – да бъдат стимулирани коректните данъкоплатци. Аз ще се нагърбя, поне в бизнессредата и министерствата, с които работим – ръководени от Делян Добрев, Лили Павлова, Ивайло Московски, това да стане факт”.


Темата за усвояването на средствата от еврофондовете финансовият министър коментира така: “Имаше пълно изпълнение на средствата от еврофондовете през 2012 г. На нас ЕК ни изплати на 100% всички средства, които бяхме дали. Това е голям успех за Дончев, Московски, Павлова. Средствата са повече, отколкото от 2007 до 2011 г. Тази година близо 4 млрд. лв. трябва да влязат в България то Брюксел. Земеделието през 2013 г. ще получи близо 40% от всички средства – близо 1,5 млрд. лв.”.


Попитан как ще коментира идеята чужденци да плащат за българско гражданство, Дянков каза: “Моето предложение е срещу 500 000 лв. да се дава постоянно пребиваване и след това да се кандидатства за гражданство. Това е за физически лица. За бизнеса сме предложили 1 млн. лв. и създаване на 10 работни места. Надявам се и вчера разговаряхме в парламента с представителите на ГЕРБ да подкрепят тези решения”.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

рак