Свързани новини

17.11.2009 14:52

Дянков: Бюджетът е голям успех за правителството

Видян 1356 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Приемането с такова мнозинство на Закона за бюджета за следващата година е голям успех за правителството. Така финансовият министър Симеон Дянков коментира приемането на бюджета за 2010 г. от парламента с 135 гласа "за", съобщи БГНЕС.


Според него сравнително краткият дебат по бюджета показва, че подготовка на правителството в последните 2-3 месеца и всичките обяснения защо това е единствения начин за излизане от кризата, са разбрани от всички. "Това е единственият начин България да има градивна политика. Оттук нататък трябва най-бързо да излезем от кризата и да запазим стабилността на валутния борд", заяви Дянков. "В последните месеци говорихме, защо това е единственият възможен в момента бюджет за България, защо това е най-добрия бюджет в целия ЕС. Това всичко го разбираха", каза още Дянков. Средства за социалната сфера ще има достатъчно, така че да се справим с кризата, категоричен бе той.
Според Дянков единственото, което опозицията може да каже е, че е похарчила парите. Дянков напомни, че опозицията е завещала дефицит на новото правителство и то от първия ден най-отговорно се справя с него. Той заяви, че не се образува скрит дефицит. На въпрос дали има блокирани плащания към частни изпълнители на големи обществени поръчки, Дянков обясни, че са блокирани единствено средствата от Европейския съюз. ЕК трябва да бъде убедена да бъдат отпуснати тези средства. По договорите, запорирани от ЕК, се очакват положителни новини, поясни той.
Според вицепремиера и вътрешнен министър Цветан Цветанов от 1989 г. не е имало такъв начин на приемане на бюджета, което означава,че опозицията признава тежкото наследство. Амбицията, която си поставя новото българско правителство е да излезе от кризата с по-сигурна държава. След края на заседанието председателят на парламентарната група на Коалиция за България Сергей Станишев обясни, че депутатите от КБ не са се изказали по темата за бюджета, тъй като това е трябвало да направят първо техните колеги от управляващите. Самият Станишев не е бил в залата, защото не е имало смисъл от това.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

рак

Ден да общувате открито с партньорите си

Ден да общувате открито с партньорите си, да