Свързани новини

11.10.2011 09:51

Дянков: 13-та заплата за държавните служители няма да има и не е редно да има

Видян 1647 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

13-та заплата за държавните служители няма да има и не е редно да има такава заплата, заяви финансовия министър Симеон Дянков пред бТВ.   "Когато отиват на работа се подписват за 12 заплати и трябва да получават толкова. Така че докато аз съм финансов министър, 13-та заплата за държавни чиновници няма да има". По думите му рамката на бюджета за следващата година ще бъде готова до края на седмицата.


"Следващата седмица за последно с различните министерства ще я прегледаме, след което ще я обсъдим със социалните партньори и до началото на месец ноември ще е минал през Министерски съвет и ще е в Народното събрание", поясни Дянков.


Финансовото министерство очаква и окончателната икономическа прогноза за следващата година, която е особено важна заради ситуацията в Европа.


"Забавянето на европейските икономии ще се усети и на нас", обясни Дянков. "Но бюджетът за 2012 година като обща рамка ще е същият като този за 2011 г."


Финансовият министър обясни, че ще бъдат преориентирани пари от сектор сигурност към други сектори в по-тежко състояние – здравеопазване, образование, култура.


"Към сектор култура ще има към 10-15 % увеличение на бюджета. Ще има повече пари и за спорта", коментира Дянков, като уточни, че според него именно това е националната сигурност на страната - здрави образовани деца.


"Разговарях с министър Цветанов преди той да излезе в отпуск. Говорихме, че трябва да инвестираме повече пари в тези сектори, които са бъдещето на българското общество", обясни Дянков.


По думите му общият бюджет на МВР е над милиард и половина лева чисто, така че ако се махнат 6-7 милиона "няма да е много".


Министърът обясни, че остават още 2 седмици работа преди да говори конкретно за бюджета.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

везни