Свързани новини

22.05.2014 10:09

Deutsche Welle: Германия печели от българските емигранти

Видян 1018 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Берлин печели от българските и румънските имигранти, съобщава Deutsche Welle. Все повече хора се преселват трайно в Германия. По-голямата част от тях идват от Източна и Централна Европа и имат университетска диплома или професионална квалификация. Когато в началото на годината последните бариери за търсещите работа от България и Румъния бяха вдигнати, Християнсоциалният съюз предупреди срещу социалното паразитиране и „имиграцията на бедността”.


Скорошно проучване на Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР) обаче показва, че хората, които имигрират за постоянно в Германия, са предимно добре образовани.


Повечето от тях идват от Полша, Румъния, Унгария и България. Всекичетвърти от хората, пристигнали в Германия от 2007 г. насам, има диплома за университет или колеж, а по-голямата част от останалите са квалифицирани специалисти. Около 70% процента от имигрантите -граждани на ЕС - като в това влизат и членовете на семействата им - са имали работа в края на 2012 г.


От присъединяването на България и Румъния към ЕС, случаите на джебчийства в Германия са се увеличили, пише обаче в. Berliner Zeitung. Полицията в западноевропейската държава регистрира рекорден ръст на кражбите от този род, особено в районите с много туристи. Малкото заловени престъпници идват предимно от България и Румъния. Властите са безпомощни пред крадците, а през лятото започва техният активен сезон.


Никога в Германия не е имало толкова много джебчии, колкото през миналата година, когато са били регистрирани 20 794 случая. Това е с почти 3000 повече от предходната година и почти два пъти повече, отколкото през 2009 година. Делът на разкритите дела през миналата година е паднал до 3,6% (през 2012г. той е бил 4,4%).


Междувременно, 21 цивилни следователи следят за крадци по улиците на Берлин, а 28 длъжностни лица разследват структурите на престъпните групи, които напоследък масово се стичат към столицата. През 2013г. бяха заловени 659 извършители, които идват предимно от Румъния и България.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

рак