Германският вестник съобщи, че една детска градина в Керпен предлага на децата „свободата да изпробват детската сексуалност“

Свързани новини

29.08.2023 16:45

Детски градини в Германия въвеждат стаи за сексуално изследване, където децата да участват в сексуални игри

Видян 4696 пъти | Коментари 1
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Няколко детски градини в Германия обмислят или вече са обособили стаи за сексуално изследване, където децата могат да участват в сексуални игри.

Две занимални в германската провинция Северен Рейн-Вестфалия са обсъдили планове за насърчаване на безопасни места, където малките деца могат да изследват мастурбацията, съобщи Die Welt.

Германският вестник съобщи, че една детска градина в Керпен предлага на децата „свободата да изпробват детската сексуалност“. Детската градина коментира скандала с обяснението, че сексуалното самозадоволяване е от „голямо значение“, настоявайки, че „мастурбацията е нормална“.

Друга детска градина в Германия, открита в град Райнберг, въвежда „докторски игри“, при които децата са приканвани да разглеждат телата на други ученици. Твърди се, че детската градина е насърчила децата да изберат конкретен ученик, чието тяло желаят да изследват „внимателно“, но ги е предупредила, че „никакви предмети не трябва да се вкарват в телесните отвори“.

По-рано тази година през юни германският таблоид Bild съобщи за подобни практики, които се насърчават в детски център в Хановер, което стана ясно след изпращане на имейл до родителите.

В насока от 10 точки центърът каза на родителите за намерението си да въведе „докторски игри“, в които децата могат да „галят и преглеждат“ себе си и другите.

„Всички деца, особено в предучилищните, са наясно с местата в съоръжението, където може да се осъщетсвява изследване на голо тяло“, се казва в насоките до родителите.

„Всяко дете решава за себе си дали и с кого иска да играе физически и сексуални игри. Момичетата и момчетата се галят и разглеждат само толкова, колкото е удобно за тях и за другите деца.

Концепцията беше подкрепена от Pro Familia, водещата професионална асоциация за сексуалност и партньорство в Германия, която наскоро публикува препоръки към дневните центрове, насърчаващи практиката.

След обществена реакция детската градина Awo-Kita в Хановер отмени проекта, след като говорител на Министерството на образованието в столицата на провинция Долна Саксония каза, че „образователната концепция в тази форма застрашава благосъстоянието на детето“.

Главният изпълнителен директор на компанията за управление на детската градина по-късно заяви, че писмото до родителите не е било одобрено от централния офис, съобщи Der Spiegel през юли.

В Северен Рейн-Вестфалия обаче местното правителство не изглежда да се притеснява от практиката. На въпрос от Die Welt за идеята децата да бъдат насърчавани да мастурбират и да се докосват сексуално държавното министерство за децата заяви, че „сексуалното поведение на децата“ не може да „бъде предотвратено“ и настоя, че не планира да се свърже с дневните центрове в рамките на своята компетентност, за да обсъди въпроса.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 30.08.2023 00:36

    почти всички американски политици са педофили и деца им трябват за задоволяване на нуждите им, после може да станат и за разфасоване за органи като в украйна, редукция е това, не е шега работа

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

козирог