Детето е било докарано в болницата в клинична смърт, без жизнени показатели, но благодарение на реанимационните дейности и интубирането е възстановена сърдечната дейност.

Свързани новини

21.07.2023 09:03

Детето, ударено от мълния в Бургас, е в медикаментозна кома

Видян 638 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Състоянието на 8-годишното момче, което беше ударено от мълния в Бургас, продължава да е критично. То е в медикаментозна кома, интубирано и на апаратна вентилация. Жизнените му показатели са стабилни към момента. Това коментира зам.-директорът на УМБАЛ-Бургас Светослав Тодоров.


„Предстои да се извършат нови допълнителни образни изследвания - скенер на главния мозък, за да се оцени дали има поражение. След това, при добро стечение на обстоятелствата, предстои евентуално преценка за събуждане на детето и оценка на неврологичния му статус”, каза още лекарят.


След инцидента детето беше отведено в болницата в клинична смърт, без жизнени показатели, без пулс и дишане. „Благодарение на адекватните реанимационни действия и медикаментозната терапия, то е било интубирано веднага и е възстановило сърдечна дейност”, поясни д-р Тодоров.


Зам.-директорът на УМБАЛ-Бургас коментира, че възстановяването след такива инциденти е дълго, като все още става въпрос за един критичен период.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.