Свързани новини

11.08.2010 16:54

Дете звъни на 112 за задача по математика

Видян 2138 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Ученик, оставен да си блъска главата в катети, хипотенузи и други зловещи неща от математиката за летен поправителен изпит, изпаднал в потрес от неописуемата сила на числата и звъннал на телефона за спешни случаи.


„Ало, 112 ли е? Моля ви, помогнете, не мога да си реша задачата и наш'те ще ме разчекнат!“, проплакало хлапето, което наред с всички останали беди трябвало да преодолява разстояния с много неизвестни от точка А до точка В, а за капак да смята и обеми от течащи тръби в басейн.  


„Обажданията за инциденти на телефон 112 през летния сезон са се увеличили, като за едно денонощие сигналите са около 2700“, съобщи за Дарик говорителят на системата за спешни повиквания Данка Недялкова.  Проучване сочи, че 53% от българите не знаят за какво се използва единния спешен номер. Най-честите сигнали, които се подават от граждани на телефона през лятото, са свързани с валутни измами, обири, кражби на коли, катастрофи, нарушения на обществения ред, спешна медицинска помощ, змии, стършели.


Често се обаждали деца, които се страхуват, защото са оставени сами вкъщи.


Данка Недялкова припомни, че глобата за подаване на фалшив сигнал е от 2000 до 5000 лева, а ако заради този сигнал са мобилизирани ресурси за спешно реагиране санкцията е от 10 000 до 20 000 лева. До момента обаче нямало санкционирани граждани.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

риби