Свързани новини

22.08.2023 11:08

Деца са хванати в капан на 365 метра над земята, когато кабелът на седалков лифт се скъсва в северозападната част на Пакистан

Видян 868 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

В Пакистан се извършват спешни спасителни операции на осем деца и двама възрастни, блокирани в седалков лифт, висящ на 365 метра над планински район в северозападната част на страната.

Децата са пътували към училище в провинция Khyber Pakhtunkhwa, когато един от кабелите на седалковия лифт се е скъсал в 9 сутринта местно време във вторник, според спасителния служител Билал Ахмад Файзи.

Танвеер Рехман, местен служител на окръг Battagram, каза, че спасителните операции се провеждат от земята поради височината на системата на седалковия лифт.

„Седалковият лифт виси на 1200 фута (365 метра) над земята“, каза той. „Спасителните усилия са невъзможни без хеликоптер и са необходими опитни спасителни служители, за да се гарантира, че спасяването протича гладко.“

Органът за управление на бедствия на страната е поискал помощ с хеликоптер за спасяване на блокираните пътници, според изявление, видяно от CNN.

Седалковият лифт свързва две общности в региона и се движи по два кабела, единият от които се скъса, каза Файзи.

Служебният министър-председател на Пакистан Ануар-ул-Хак Какар нареди незабавно затваряне на всички „порутени и несъответстващи на изискванията седалкови лифтове“, според изявление от кабинета му.

Много деца, които живеят в отдалечени и планински части на провинция Khyber Pakhtunkhwa, разчитат на кабинкови лифтове, за да ги транспортират до училище и обратно. Някои от тях нямат редовна поддръжка и могат да бъдат рискова форма на пътуване.


Източник: CNN



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

дева