Десетки лувци се приближиха опасно близо до кашалот край плажа Лейтън

Свързани новини

13.12.2023 09:32

Десетки плувци се приближиха опасно близо до кашалот край плажа Лейтън

Видян 595 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Невероятно видео показва как австралийци плуват заедно с гигантски кашалот, след като създанието е забелязано "опасно близо" до брега.  

Плувците на плажа Лейтън, северно от Фримантъл в Пърт, Австралия, се приближават до кита, който се е отклонил в плитките води.

На кадрите се вижда как група любопитни плажуващи се приближават до огромното същество, преди то да успее да изплува обратно в океана.


Морският биолог д-р Натали Синклер заяви, че китът може да е бил изложен на риск от изхвърляне на брега и че поведението му е било "необичайно и опасно".


Тя също така предупреди, че хората трябва да "оставят кита на мира", тъй като плуването в близост до него може да го дезориентира.

"Близостта на хората до кита представлява риск не само за животното, но и за хората, които участват в него", каза тя пред Би Би Си.

Приема се, че китът е заседнал на брега два пъти през последните два дни, последно на плажа на военноморския мемориален парк в Рокингам.

Властите заявиха, че животното, което е дълго повече от 15 метра и тежи над 30 тона, може би е търсело място за почивка.


Марк Къгли, ръководител на крайбрежния район на Лебеда към Министерството на биологичното разнообразие, опазването и атракциите (DBCA), заяви, че може да се наложи да бъде евтаназиран, тъй като не е могъл да се измъкне от пясъчната ивица.

"Ако си почива, не съм сигурен дали наистина може да се измъкне от пясъчната ивица, но предполагам, че през последните два, два и половина дни вероятно е търсил място, където да дойде и да си почине", каза той пред ABC.


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

лъв