Свързани новини

27.10.2014 13:04

Десетки населени места в Ловешко все още са без ток

Видян 1031 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Обстановката в Ловешка област вече се нормализира след падналия обилен сняг.


38 населени места все още са без ток. В седем от тях вече е спряна и водата, тъй като помпите не работят, а резервоарите са празни, съобщава БНР.


Областният управител на Ловеч Милко Недялков каза, че всички пътища в областта са проходими, но все още е тежък проблемът с електроснабдяването.


Екипите на ЧЕЗ от Ловеч, София, Враца и Плевен продължават да работят по възстановяването на прекъснатите електропроводи.


Кметът на Троян Донка Михайлова съобщи, че, ако електрозахранването не бъде възстановено и утре училищата в селата на територията на общината ще останат затворени.


Проходима е общинската пътна мрежа, няма бедстващи хора и откъснати населени места. Сериозен остава проблемът с електроподаването. Половината от селата на територията на общината и няколко квартала в града са повече от 48 часа без ток.


В Голяма Желязна вече няма и вода, тъй като не работят помпите и резевроарите са празни. Има риск в част от населените места водоподаването да бъде спряно. В момента има около 20 процента от наличността на резервоарите. Нямаме мобилни връзки със селата, които са без ток. Хляб е доставен в населените места, в детските и социални институции, обясни Михайлова.


За днес са отменени учебните занятия във всички училища в селата в община Троян.


През изминалите дни обстановката в Ловешко беше изключително усложнена. Наложи се при мащабна операция 27 души да бъдат спасени, след като снегът ги затрупа в прохода Троян-Кърнаре (Беклемето) и се наложи те да престоят над 12 часа в колите си, без храна и вода.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

лъв

Днес фокусът ви може да се измести към практичните аспекти


Днес фокусът ви може да се измести към практичните