Паднал стълб в село Вирове

Свързани новини

28.11.2023 12:39

Десетки хиляди хора все още са без ток

Видян 835 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Около 45 000 клиенти на "Електрохолд", които захранват Западна България, остават без ток. Най-засегнати са София област и районите на Монтана, Ловеч и Плевен. Работата по отстраняване на авариите е затруднена, тъй като повредените съоръжения се намират в трудно достъпни места, има много заледявания, паднали дървета и клони.

В Североизточна България, обслужвана от "Енерго про" без ток са 37 000 потребители от 179 населени места. Затворени все още пътища от второкласната и третокласна мрежа затрудняват достъпа до много от повредените съоръжения. Ангажирани са допълнителни екипи, които ще продължат да работят до пълното възстановяване на електрозахранването на всички засегнати населени места във възможно най-кратки срокове, уверяват от "Енерго Про" .

На територията на Югоизточна България, обслужвана от "И Ви Ен", няма клиенти без ток вследствие на тежки метерологични условия.

27 населени места в Силистренска област са без ток заради повреда на електропровода. Очаква до края на деня захранването да бъде възстановено. Няма затворени пътища, но в пет общини денят е неучебен.

20 населени места в област Монтана също са без ток. Има паднали електрически стълбове и затова са наети допълнителни екипи за справяне със ситуацията.

Въпреки усилията на аварийните екипи, все още има домакинства във Враца, Мездра и 9 населени места в двете общини без ток. Областта е един от регионите, за които е обявен жълт код за силен вятър.

Аварийните екипи продължават да работят за нормализиране на обстановката във Врачанска област, която остана без ток след обилните снеговалежи в края на миналата седмица.

Най-критично е в четирите мездренски села Върбешница, Боденец, Руска Бяла и Крапец, които са без ток от събота вечерта. Все ще проблеми с електрозахранването има и в планинските села около Враца и покрайнините на града.

Обстановката в Габровска област се подобрява, но все още без електрозахранване са 30 населени места. Бедственото положение в Трявна остава. Продължава разчистването на пътищата от републиканската мрежа, които бяха затворени, заради навявания. Осигурява са достъп до селата, блокирани в снежния капан.

Снимка: Община Монтана


Източник: БНР



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

дева