21.08.2015 10:04

Депутатите от 43-ото НС имат 242 неизвинени отсъствия

Видян 1516 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

242 неизвинени отсъствия от пленарната зала имат депутатите от началото на мандата на 43-ото народно събрание на 27 октомври 2014 г. до лятната си ваканция в началото на август.


Депутатите имат и 134 бягства от работа в комисии, става ясно от справка в списъците в сайта на НС. Близо половината народни представители са записали поне по едно неизвинено отсъствие за 9-те месеца на този парламент. За посочения период е имало 113 пленарни заседания, пише "24 часа", цитиран от БГНЕС.


За разлика от предходното НС, където бе обичайна практика заседанията да се провалят заради липса на кворум, в настоящия парламент това се е случило само веднъж. На 5 юни от пленарната зала са избягали 69 депутати от БСП, ДПС, "Атака", БДЦ и независими. Така след три поредни регистрации са отчетени едва 113 души, които не са достатъчни за старт на работата. Провалено е обсъждането на промени в законите за горите и за здравното осигуряване. Така юни е месецът с най-много неизвинени отсъствия - общо 79.


В класацията на най-често отсъстващи от работа, без да посочат уважителна причина, са Камен Костадинов, Йордан Цонев и Рушен Риза от ДПС, Гроздан Караджов и Станислав Иванов от РБ, Георги Кючуков от АБВ, Стефан Кенов и Светлин Танчев от БДЦ, червените Валери Жаблянов и Чавдар Георгиев.


От лидерите на групи най-често от пленарната зала отсъства Лютви Местан. Веднага след великденската ваканция на парламента 3 отсъствия без "извинителна бележка" пък навъртял председателят на групата на АБВ Борислав Борисов. Поне по едно неизвинено имат и останалите лидери на групи. Изключение прави единствено Цветан Цветанов от ГЕРБ.


Соцлидерът Михаил Миков също можеше да е отличник, ако не бе бойкотът от страна на опозицията на заседанието от 5 юни.


Първите трима, които са се измъкнали от работа още на третото пленарно заседание на 30 октомври, са независимият вече Велизар Енчев (по това време все още част от Патриотичния фронт), Димитър Танев от реформаторите и Мустафа Карадайъ от ДПС.


В последните си два работни дни като депутат на работа в парламента не се е явил и Бойко Борисов. Той има неизвинени отсъствия за 5 и 6 ноември, а на 7-и се закле като премиер. Да се явят на работа в парламента, преди да станат министри, са пропуснали и Петър Москов, Николай Ненчев и Ивайло Калфин от АБВ.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

лъв