Най-нажежено стана в залата, когато Георги Свиленски излезе на трибуната. От ГЕРБ припознаха обедни думи от негова страна.

Свързани новини

18.03.2022 09:47

Депутати пред бой в пленарната зала (Видео)

Видян 1719 пъти | Коментари 2
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

С декларация на ГЕРБ във връзка със снощната акция на МВР и задържането на лидера на партията и бивш премиер Бойко Борисов започна заседанието на Народното събрание. ВИЖ ВИДЕ0 ТУК!


 


След това думата взе Андрей Гюров от "Продължаваме промяната". Той започна декларацията на своята партия с думите, че няма никой над закона, но след първото му изречение беше прекъсван от скандиране "Оставка" и тропане по банките от депутатите на ГЕРБ-СДС.



 


Това даде тон на високото напрежение. Най-нажежено стана в залата, когато Георги Свиленски излезе на трибуната. От ГЕРБ припознаха обедни думи от негова страна по адрес на Костадин Ангелов. 



Свиленски заяви, че всеки един от групата на ГЕРБ е съпричастен към случващото се.



Думите му, че 12 години се е извършвало покушение срещу демокрацията и е било упражнявано насилие като форма на управление предизвикаха бившите управляващи.



Народните представители от ГЕРБ-СДС излязоха около депутата от БСП на трибуната.  На нея, начело с Иван Ченчев, бяха и БСП, които започнаха да се бутат с депутати от ГЕРБ. Председателят на парламента Никола Минчев напусна президиума и слезе при говорещия Георги Свиленски в опит да потуши напрежението.


 


"Вие нямаше ли 9 ч. да сте пред МС да ги викате тези неща", каза Никола Минчев на скандиращите депутати, след това обяви почивка.



Декларация от ГЕРБ-СДС, осъждащата се акцията в дома на Бойко Борисов, прочете я депутатът Даниел Митов.



"След като лидерът на най-голямата опозиционна партия и довчерашен министър-председател може да бъде обект на беззаконие, какво остава за останалите граждани, които не желаят да приемат празното самохвалство, непрекъснатото лъготене на правителството, нарушеният консенсус за финансова и макроикономическа стабилност, провалът с европейското финансиране, далаверите в енергетиката, феодализацията на институциите и общото усещане, че никой не носи отговорност за управлението.



Това са само малка част от щетите, нанесени от правителството, без то да има ясен план и програма за управление. Страх ме е да си помисля какво щеше да бъде, ако Мнозинството имаше кохерентна идеология и системен подход.



В навечерието на операция „Барбароса“ Хитлер заявява: „Трябва само да ритнем вратата и цялата прогнила структура ще се срути“. Вероятно Путин си е мислил същото в навечерието на инвазията в Украйна. Вместо това обаче се случи същото като във Втората световна война -„структурата“, вместо да се срине, се стегна от удара и в момента надделява. Подозирам, че и вашето правителство си е казало същото за ГЕРБ в навечерието на удара по Борисов, но и този път историята ще се повтори и те ще видят, че вместо да ни срине, този подмолен удар ще стигне и мобилизира опозицията както никога преди.



Призоваваме за протест всички български граждани, които вярват в демократичните принципи и в това, че българското общество трябва да бъде единно и сплотено във времена на предизвикателства.



От днес всеки ден парламентарната група на ГЕРБ с всички законови средства ще работи за предизвикване на предсрочни парламентарни избори, които са последната възможност за нормализиране на политическата ситуация и изход от задънената улица, в която настоящото управление вкара в България. Бог да пази България!“.



От "Продължаваме промяната" също се обърнаха към българското общество. Лидерът Андрей Гюров беше освиркан бурно от депутатите от ГЕРБ с викове "оставка". Гюров каза:



"До момента не сме видели неправомерни действия от страна на МВР. Очакваме, че полицията има достатъчно основание информация, че е събрала нужните доказателства, за да подкрепи действията си.



Поради дългото бездействие и липса на резултати по множеството подадени сигнали обаче имаме своите опасения спрямо прокуратурата".










Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 мизерници 18.03.2022 16:43

    Този сбирщок от кол и въже в НС, нарекли се депутати си увеличиха доволно заплатите за пореден път на фона на ширещата се още по-голяма мизерия и бедност на българите и показаха това, което единствено могат да правят

  • 001 Anonimen 18.03.2022 09:51

    Най сетне .Откога ги чакаме да се избият един друг.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

козирог