На председателски съвет в Народното събрание е решено заседанието на парламента да бъде прекратено за 1 час

Свързани новини

14.12.2023 15:16

Депутати искат от институциите документи за демонтажа на ПСА

Видян 642 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

На председателски съвет в Народното събрание е решено заседанието на парламента да бъде прекратено за 1 час, за да бъде поискано от институциите, които имат отношение към казуса с демонтирането на Паметника на съветската армия, всички документи, свързани с преместването на монумента.

След час отново ще се събере председателският съвет, на който документите ще бъдат разгледани и ще се прецени дали те са законни. Едва след това и след обсъждане е възможно пленарното заседание ще бъде подновено. Това съобщи в кулоарите на парламента лидерът на БСП Корнелия Нинова по повод излизането на опозицията пред парламентарната трибуна и бойкотът на работата на Народното събрание:

"Оставаме на същата позиция, разбира се, че не трябва да се унищожават паметници и че трябва да се почита паметта и историята на България такава, каквато е".

Бойкотът на работата на парламента няма да спре, докато не престане демонтирането на Паметника на съветската армия, закани се лидерът на Възраждане Костадин Костадинов. По думите му опозицията е решила да не пречи с протести на обикновените граждани и затова той е преместен пред парламентарната трибуна:

"Докато не се прекрати беззаконието в центъра на София и докато не стане ясно как и по какъв начин ще се приемат конституционните промени, ние няма да отстъпим от нашата позиция. Условието е да не се пипа повече този паметник…тогава парламентът няма да работи, колкото е необходимо, отиваме на предсрочни избори".

ПГ на "Има такъв народ" е блокирала работата на парламента не заради демонтажа на Паметника на съветската армия, а заради промените в Конституцията. Това заяви от своя страна Тошко Йорданов и постави условие за продължаване на заседанието:

"Да спрат тези тъпи промени в Конституцията, които нито имат обществена подкрепа, нито са полезни".


Снимка: БТА



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

дева