Свързани новини

03.05.2019 13:35

Депутат от ГЕРБ плаща на себе си нощувки с пари от Народното събрание

Видян 4951 пъти | Коментари 1
Гласували 4 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

На 28 март 2018 година депутатът от ГЕРБ Димитър Гамишев, чийто сътрудник в парламента беше бизнесменът Шапката, близък приятел и осигурил ремонта за 600 000 лв на Цветан Цветанов в новия му апартамент на ул. Латинка, подаде оставка, обяви от парламентарната трибуна колегата му Спас Гърневски.

От ГЕРБ признаха, че НАП е започнала проверка на Гамишев. До това се стигна, след като в медиите се появи информация, че той е извършвал злоупотреби с данъци.

Според информацията през 2016 г. той е прехвърлил въпросната фирма на малоимотно лице. „Това е с единствена цел – да не пречи на проверката и да не се спекулира с името на ГЕРБ, както това непрекъснато се прави от опозицията. За пореден път ГЕРБ дава пред гражданите ясно и точно послание как трябва да функционира една истинска демократична и отговорна за делата си партия.

И при най-малкото съмнение в народни представители, те сами депозират оставката си, не чакат да приключат проверките и не се крият зад имунитети“, обясни Гръневски мотивите за подадената оставка.

Но от Герб тогава не показаха документите.

Интересното е че преди една година зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов обясни, че Димитър Гамишев скоро няма да бъде и ръководител на общинската структура в Гоце Делчев. Тогава Цветанов обясни, че в момента тече процес на отчетно-изборни събрания.

Цветанов обяви, че е говорил с Гамишев. Тогава народният представител обяснил, че при влизането си в политиката е решил да се освободи от бизнеса си. Гамишев обяснил, че е познавал човека, на когото е прехвърлил фирмата си, но не като малоимотен и не е предполагал, че ще се стигне до такъв отзвук и спекулации. По време на разговора се разбрало още, че когато е била прехвърлена фирмата не е имала задължения. Дотук добре, но Гамишев и Цветанов явно и тогава и дори до днес, не отговориха на въпроса, въпросният депутат получавал ли е пари от Народното събрание, за да си плаща сам на себе си, нощувките в собствената си къща хотел, която пък се оказва построена, както ще разберете по надолу с пари от еврофондовете.

Зам.-председателят на ГЕРБ тогава определи решението на Гамишев да подаде оставка като достойно. Преди да стане ясно, че Гамишев е подал оставката си, от БСП излязоха с декларация по темата. Ето какво обясниха от БСП тогава: „Малко преди да бъде избран за общински координатордепутатът Димитър Гамишев е прехвърлил фирмата си на друга. Твърди се, че другата фирма е с капитал от 2 лв и е регистрирана в Ловеч. Данните в търговския регистър показват, че на същия адрес са регистрирани общо 23 фирми.

Освен това поне 10, ако не и повече от фирмите са длъжници на НАП с големи суми“, каза от парламентарната трибуна депутатът от БСП Николай Бошкилов. Според социалистите фирмата на Гамишев дължи на близо 200 хил. лв.

„За нас е пълна загадка как е осъществено вписването на продажбата на фирмата в Агенцията по вписванията, след като тя е сред големите длъжници на страната“, каза още Бошкилов. Фамилията на бившия депутат от ГЕРБ Димитър Гамишев усилено разширява хотелиерския си бизнес в гърменското с. Лещен. Преди няколко години по програмата за селски райони снахата на Димитър и Боянка Гамишеви – Ангелина, получи 300 000 лв. за къща за гости в селото. Като управител тогава на фирма „Ники тур-99” Д. Гамишев вдигна в Лещен 2 къщи – „Лещенски рай” и „Лещенски перли”, а сега същата фирма, този път управлявана от бащата на ексдепутата Никола Гамишев, подаде молба за изработване на комплексен проект за инвестиционна инициатива /КПИИ/ да направи на съседен парцел механа и зона за релакс. КПИИ позволява да се проведат съвместно процедурите по устройствено планиране и по разрешаване на строителството и се използва от инвеститори, които имат намерение незабавно да реализират планирания строеж.

При него инвеститорът има възможност въз основа на мотивирано разрешение на кмета на общината да изготви и


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 30.06.2019 14:08

    Всичко за което Гамишев в момента търси разрешение за строеж в Лещен вече е построено.Идете и вижте.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

риби