Свързани новини

21.04.2015 14:54

Депутат от ГЕРБ пита Ненчев за продажбата на НИТИ

Видян 1372 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Депутат от ГЕРБ и бивш шеф на военния завод „НИТИ", обявен вчера за продажба, е учуден защо предприятието на печалба и без задължения се продава за два пъти по-ниска сума.


 


Това коментира за Дарик бившият председател на Съвета на директорите на "НИТИ" и народен представител от ГЕРБ Валентин Радев, цитиран от КРОСС. По думите му преди години предприятието е било със задължения, но се е продавало на по-висока цена, а изненадата идва в обявяването му за продажба сега, когато е печелившо, и за два пъти по-ниска сума по думите на Радев.


 


Вчера стана ясно, че Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол ще продава НИТИ-Казанлък. Минималната цена за дружеството е 3 600 000 лева. Обявеният публично оповестен конкурс е на един етап за продажбата на 690 392 акции, представляващи 100% от капитала на „НИТИ". Депутатът от ГЕРБ и бивш председател на Съвета на директорите на предприятието Валентин Радев каза, че е изненадан от развоя на събитията. „Мислех, че това е някаква шега, защото чувехме преди няколко седмици, че може би НИТИ ще бъде продавано, но не разбирам защо, след като НИТИ върви много добре в последните години, няма никакви задължения", коментира той.


 


Радев обясни, че не разбира защо се продава предприятието, което е на печалба и с изчистени задължения, а цената е два-три пъти по-ниска от обявяваната преди години. Радев каза, че след като провери условията за продажба, ще информира министъра на отбраната защо сега то се продава на два пъти по-ниска цена, отколкото преди години.


 


Бившият шеф на Съвета на директорите на „НИТИ" каза, че е изненадан от това, че не реагира Министерството на отбраната. НИТИ-Казанлък има собственост на полигон „Змейово". Това е единственият полигон в България, където се изпитват нови изделия не само на българската армия, а и на търговските фирми. Този, който ще го купи, ще придобие и тази собственост. Там има няколко лаборатории, стрелкови полигон, дълъг петдесет метра, яма за взривяване на боеприпаси, складове, доколкото знам, имат. Всичко това ли е обявено? Трябва да проверим. Сигурно и то, защото е собственост на НИТИ-Казанлък. Те тогава ще придобият част от полигон, който е собственост на Министерството на отбраната. Много особено", коментира Радев.


 


По повод информацията, че конкурсът за продажбата е на 690 392 броя акции, представляващи 100% от капитала на предприятието Радев заяви, че това вероятно означава, че се продават и сградите в полигон „Змейово" и каза, че днес ще постави въпроса пред министъра на отбраната.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

към хороскоп хороскоп

стрелец